Το Πακιστάν αγοράζει ελληνικές φρεγάτες τύπου «S»

Το Πακιστάν αγοράζει ελληνικές φρεγάτες τύπου «S»

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συνομιλίες μεταξύ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του ναυτικού του Πακιστάν για την παραχώρηση δύο φρεγατών τύπου «S», έναντι ποσού περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει 10 φρεγάτες του συγκεκριμένου τύπου. Οι προς πώληση φρεγάτες είναι δύο εκ των τεσσάρων που σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχει λάβει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) δεν θα υποστούν πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσης ζωής (mid-life upgrade). Οι συνομιλίες ξεκίνησαν πριν από έξι περίπου μήνες όταν το πακιστανικό Πολεμικό Ναυτικό, καθ’ υπόδειξη των Ολλανδών κατασκευαστών απευθύνθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την απόκτηση των δύο φρεγατών «S». Ο οπλισμός των Φρεγατών του τύπου περιλαμβάνει 1 πυροβόλο ΟΤΟ Melara των 76 χιλ., 1 σύστημα εγγύς προστασίας Phalanx Mk 15 (δύο στις ΕΛΛΗ F450 και ΛΗΜΝΟΣ F451), σύστημα 8 κατευθυνόμενων βλημάτων επιφανείας-επιφανείας Harpoon RGM-84A/C, ένας οκταπλός εκτοξευτής Mk 29 βλημάτων εδάφους-αέρος Sea Sparrow με αναχορηγία 24 βλημάτων. Επίσης ανθυποβρυχιακές τορπίλες (2 διπλοί τορπιλοσωλήνες Mk 32 των 324 χιλ. και σύστημα ηλεκτρονικών  αντιμέτρων. Έχει δυνατότητα μεταφοράς 2 ελικοπτέρων ΑΒ-212ASW ή ενός S70B Aegean Hawk.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.