Συμμετοχή του ΠΝ στην διεθνή άσκηση Noble Midas 08

Συμμετοχή του ΠΝ στην διεθνή άσκηση Noble Midas 08

Η φρεγάτα «Κουντουριωτης», η φρεγάτα «Θεμιστοκλης» (SNMG-2) και το Ναρκοθηρευτικό  «Ευρώπη» (SNMCMG-2)  θα συμμετάσχουν στην άσκηση Noble Midas 08  η οποία θα διεξαχθεί στην κεντρική Μεσόγειο (περιοχή μεταξύ Ιονίου – Σικελίας – Τυνησίας)  από 26 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2008.

Η φρεγάτα «Κουντουριωτης» (F462), η φρεγάτα «Θεμιστοκλης» (F-465/SNMG-2) και το Ναρκοθηρευτικό  «Ευρώπη» (M62/SNMCMG-2)  θα συμμετάσχουν στην άσκηση Noble Midas 08  η οποία θα διεξαχθεί στην κεντρική Μεσόγειο (περιοχή μεταξύ Ιονίου – Σικελίας – Τυνησίας)  από 26 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2008.

 

Επιπλέον, θα συμμετέχει μία ομάδα από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών και τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού  οι οποίοι θα στελεχώσουν το επιτελείο της ασκήσεως.

Στην άσκηση συμμετέχουν πλοία επιφανείας ,υποβρύχια, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ομάδες ειδικών δυνάμεων, από την Ελλάδα, Ολλανδία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α, Βέλγιο, Εσθονία και Πολωνία. Επιπρόσθετα στην άσκηση θα συμμετάσχουν και παρατηρητές από την Αλβανία, Κροατία και Ουκρανία.

Σκοπός της άσκησης «NMS – 08» η οποία πραγματοποιείται επ’ ωφελεία της NATO Response Force (NRF-12), είναι η εξάσκηση των Ναυτικών μονάδων με έμφαση στη διαλειτουργικότητα των ναυτικών επιχειρήσεων, μέσα σε περιβάλλον ασύμμετρων / πολλαπλών απειλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.