ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιτυχείς οι δοκιμές του «Παπανικολής»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιτυχείς οι δοκιμές του «Παπανικολής»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.defencenet.gr, το υποβρύχιο Τype 214 κλάσης «Παπανικολής» ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.defencenet.gr, το υποβρύχιο Τype 214 κλάσης «Παπανικολής» ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία πριν δυο εβδομάδες στην Γερμανία τις δοκιμές αποδοχής με συνέπεια το πρόγραμμα ένταξής του στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να θεωρείται πλέον καθαρά θέμα χρόνου.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΝ, οι δοκιμές υπήρξαν επιτυχείς, καθώς κατά την διάρκειά τους, η κλίση του υποβρύχιου στην επιφάνεια της θάλασσας, και υπό οριακές συνθήκες, ήταν 18 μοίρες, δηλαδή σημαντικά μικρότερες σε σχέση με αυτές που είχαν αρχικά σημειωθεί (έως 53 μοίρες με όριο τις 35 μοίρες) και εντός των προδιαγραφών του ΠΝ.

Ταυτόχρονα, κατά την διάρκεια των δοκιμών διαπιστώθηκε επίσης ότι λύθηκαν ή βρίσκονται πολύ κοντά στην επίλυσή τους, μια σειρά άλλων προβλημάτων που είχαν διαπιστωθεί, όπως η στεγανότητα του περισκοπίου, το αυξημένο ακουστικό ίχνος του υποβρυχίου, η λειτουργία του συστήματος αναερόβιας πρόωσης και το επίπεδο ολοκλήρωσης του επίπεδο ολοκλήρωσης του συστήματος διαχείρισης μάχης ISUS.

Οι δοκιμές διεξήχθησαν παρουσία επιτροπής του ΠΝ, θέμα το οποίο παλαιότερα είχε αποτελέσει αντικείμενο τριβών μεταξύ του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Γ. Καραμαλίκη και του γενικού διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Ε. Βασιλάκου (όπως είχε γράψει πριν δυο μήνες η «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»).

Μάλιστα κύκλοι του ΠΝ σημείωσαν ότι όσον αφορά τον Κλάδο, η αποστολή του ολοκληρώθηκε με την σύνταξη και υποβολή του πορίσματος προς την αρμόδια αρχή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα πάντως με όλες τις ενδείξεις, το «σήριαλ» του υποβρυχίου που «γέρνει», φαίνεται ότι βαίνει προς την ευτυχή κατάληξή του, αφού με βάση τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές για τις τελευταίες δοκιμές που προαναφέρθηκαν, όλα τα μείζονα προβλήματα που είχαν διαπιστωθεί, έχουν επιλυθεί με ικανοποιητικό τρόπο, ή βρίσκονται πολύ στην επίλυσή τους.

Έτσι εκτιμάται ότι το προσεχές διάστημα θα καταλήξει μια κατάσταση η οποία όχι μόνο είχε αρνητική επίδραση στην επιχειρησιακή ικανότητα του ΠΝ αλλά δημιούργησε και σημαντικά προβλήματα στις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Προς το παρόν, δεν έγιναν γνωστές τι διορθωτικές ενέργειες έκανε η κατασκευάστρια εταιρεία, όπως επίσης, και η ακριβής έκταση των προβλημάτων εάν και εφόσον υπήρξαν, καθώς από την αρχή σχεδόν της υπόθεσης, δεν υπήρξε ποτέ επίσημη ενημέρωση παρά μόνο επιλεκτικές διαρροές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.