ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εντός 30 μηνών και τα τέσσερα Type 214 σε υπηρεσία

Εντός 30 μηνών και τα τέσσερα Type 214 σε υπηρεσία

Στην τελική ευθεία μετά από ταλαιπωρία τριών ετών μπήκε το πρόγραμμα των υποβρυχίων Type 214 κλάσης «Παπανικολής». Τόσο οι δοκιμές του ομώνυμου σκάφους, στην Βόρεια Θάλασσα, όσο και στο «Πιπίνος» στο περιβάλλον του Αιγαίου, έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία…

Στην τελική ευθεία μετά από ταλαιπωρία τριών ετών μπήκε το πρόγραμμα των υποβρυχίων Type 214 κλάσης «Παπανικολής». Τόσο οι δοκιμές του ομώνυμου σκάφους, στην Βόρεια Θάλασσα, όσο και στο «Πιπίνος» στο περιβάλλον του Αιγαίου, έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Η κλίση που παρουσίαζε υπό ορισμένες συνθήκες κυματισμού έχει μειωθεί στις 18 μοίρες, δηλαδή απολύτως μέσα στα όρια της σύμβασης, ενώ και το σύνολο των λοιπών προβλημάτων, που είχαν παρουσιαστεί σε διάφορα συστήματα του υποβρυχίου, όπως το σύστημα μάχης ISUS, το επίπεδο θορύβου κλπ, έχουν επιλυθεί.

Ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Ε.Βασιλάκος, που επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το περίπτερο των Ελληνικών Ναυπηγείων κατά την διάρκεια της “Defendory”, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους των Ναυπηγείων για την πλήρη επιτυχία των δοκιμών και κατά τα φαινόμενα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα τρία σκάφη («Παπανικολής», «Πιπίνος», «Ματρώζος» και αναμένεται το τέταρτο από την ναυπηγική κλίνη) διαδοχικά θα μπουν σε υπηρεσία.

Υπολογίζεται ότι τους προσεχείς 24 μήνες και τα τρία υποβρύχια θα μπορούν να να ενταχθούν σε υπηρεσία. Για το τέταρτο της κλάσης, το “Κατσώνης”, ίσως δεν χρειαστούν περισσότεροι από έξι μήνες για την τελική αποδοχή του από την ώρα που θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του.

Δηλαδή εντός 30 μηνών και τα τέσσερα θα έχουν ενταχθεί στην δύναμη του Π.Ν. Βέβαια, πλέον ανακύπτει ένα άλλο πρόβλημα, ανάλογο με αυτό που έχει ανακύψει στα Leopard-2: Τα υποβρύχια στερούνται πυρομαχικών, δηλαδή βαρέων τορπιλών, αφού το σχετικό πρόγραμμα δεν προχώρησε ποτέ…

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί είναι ότι επιδείχθηκε από την πλευρά των ΕΝΑΕ,  ευελιξία σε μία δύσκολη στιγμή για το πρόγραμμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι δημιουργήθηκε ειδική ομάδα δοκιμών από απόστρατους αξιωματικούς του Π.Ν., η οποία διεξήγαγε δοκιμές του «Πιπίνος» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πριν τις τελικές στο περιβάλλον του Αιγαίου.

Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική ναυπηγική ιστορία που δημιουργείται μία τέτοια ομάδα δοκιμών κατά τα πρότυπα ξένων οίκων και μάλιστα μιά ομάδα που διαχειρίζεται ένα τέτοιο σύστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.