ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εξελίξεις στο θέμα του «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ»

Μία κρίσιμη εξέλιξη καταγράφηκε πριν μερικές ημέρες στο θέμα της παραλαβής του πρωτοτύπου υποβρυχίου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» S121 του ομώνυμου τύπου (Type 214).

Σύμφωνα με αποκλειστικές του www.defencenet.gr η επίσημη αποδοχή του υποβρυχίου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επίκειται, καθώς απεστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες το επίσημο έγγραφο του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας με την αποδοχή των αποτελεσμάτων των δοκιμών εν πλω που διεξήχθησαν πρόσφατα με την επίβλεψη της γερμανικής αρχής εξοπλισμών BWB. Όπως δηλαδή είχε ζητήσει το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είχε αποκαλύψει πρώτο το www.defencenet.gr.

 Πολύ σύντομα αναμένεται να καταφθάσει και η αναλυτική αναφορά των αποτελεσμάτων των δοκιμών, οι οποίες όπως πρώτο ανέφερε το www.defencenet.gr, έδειξαν ότι το σύνολο σχεδόν των προβλημάτων που είχαν αρχικά εντοπιστεί, έχει πλέον θεραπευτεί ή βρίσκεται σε διαδικασία διασφαλισμένης οριστικής επίλυσης.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπερβολική κλίση στην επιφάνεια υπό συγκεκριμένες συνθήκες ανέμου και κυματισμού που πλέον έχει περιοριστεί στις 18 μοίρες. Επίσης έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα προβλήματα ολοκλήρωσης του συστήματος μάχης ISUS, διαρροών, ομαλής λειτουργίας του συστήματος αναερόβιας πρόωσης, κ.λπ. Η πιστοποιημένη από το γερμανικό δημόσιο δια μέσου της αρμόδιας υπηρεσίας του (BWB) επίλυση των προβλημάτων εκτιμάται ότι θα άρει όλα τα εμπόδια που μέχρι σήμερα εμπόδιζαν την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος.

 Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού που σχολίασαν τις εξελίξεις εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την ομαλοποίηση του προγράμματος που θα επιτρέψει τη σταδιακή ένταξη των νέων υποβρυχίων σε υπηρεσία αναβαθμίζοντας δραστικά τις δυνατότητες του ελληνικού υποβρυχιακού στόλου. Βέβαια, όπως με νόημα σχολίασαν έπεται η συνέχεια του σίριαλ των τορπιλών, δηλαδή η προμήθεια μίας νέας σύγχρονης τορπίλης που θα αποτελέσει το βασικό τους όπλο, ένα πρόγραμμα το οποίο εδώ και πέντε χρόνια δεν παρουσιάζει καμία εξέλιξη!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.