ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα διοίκηση για το Αρχηγείο Στόλου

Νέα διοίκηση για το Αρχηγείο Στόλου

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η αναδιοργάνωση της δομής διοίκησης και δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη δημιουργία μίας νέας διοίκησης στο Αρχηγείο Στόλου, η οποία όμως είναι φορέας μακράς ιστορίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη νέα Δομή Διοίκησης και Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού προβλέπεται η δημιουργία Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ), στην οποία θα συγκεντρωθούν όλα τα πτητικά μέσα ναυτικής συνεργασίας που επιχειρεί το Πολεμικό Ναυτικό. Με αυτό τον τρόπο ανασυστάται η Ναυτική Αεροπορία η οποία ως γνωστόν υπήρξε από τους πρωτοπόρους όχι μόνο στη θεμελίωση της αεροπορικής ιδέας στην Ελλάδα αλλά και στη χρήση του αεροπορικού μέσου ως οπλικού συστήματος.

Η νέα διοίκηση θα προκύψει από την κατάλληλη αναδιοργάνωση της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ) και θα συνεχίσει να αποτελεί μία από τις Διοικήσεις του Αρχηγείου Στόλου. Πλην της Σχολής Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΣΕΝ), της Βάσης Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΒΕΝ) και του Ελικοσταθμού Αμφιάλης που υπάγονται στη ΔΕΝ υπό πλήρη διοίκηση, και των Μοιρών Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΜΕΝ/1 – ΜΕΝ/2) που επιχειρούν τα ελικόπτερα AB-212ASW και S70B Aegean Hawk, και υπάγονται υπό διοικητική διοίκηση, στη νέα διοίκηση πρόκειται να ενταχθεί και η εδρεύουσα στην αεροπορική βάση Ελευσίνας 353 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας (353 ΜΝΑΣ), μία μονάδα που σήμερα επιχειρεί με προσωπικό που διαθέτουν από κοινού το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση της μοίρας στηρίχθηκε στη δομή των μοιρών της ΠΑ και υπάγεται διοικητικά στην 112ΠΜ /ΔΑΥ ενώ ο επιχειρησιακός έλεγχος ανήκει στο ΓΕΕΘΑ μέσω του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), η τεχνική και εφοδιαστική υποστήριξη ανήκουν στο ΠΝ. Τα πληρώματα είναι μεικτά και αποτελούνται από τέσσερα μέλη της ΠΑ (κυβερνήτης, συγκυβερνήτης, ιπτάμενος μηχανικός-ραδιοναυτίλος) και έξι μέλη του ΠΝ (αξιωματικός τακτικής, τηλεγραφητής, τεχνίτης Τορπιλών, χειριστής ραντάρ και δύο χειριστές ανθυποβρυχιακών (Α/Υ) συσκευών).

Ήδη η μελέτη για τη δημιουργία της ΔΑΝ έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) και αναμένεται σύντομα η επικύρωση της από το Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ). Σκοπός της νέας διοίκησης είναι η ένταξη όλων των πτητικών μέσων ναυτικής συνεργασίας επί των οποίων εξασκεί επιχειρησιακή διοίκηση το Αρχηγείο Στόλου σε μία ενιαία δομή διοικητικής διοίκησης και υποστήριξης ώστε να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός τυποποίησης διαδικασιών και μεγιστοποίησης της επιχειρησιακής εκμετάλλευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.