ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δραστηριότητες Πολεμικού Ναυτικού

Δραστηριότητες Πολεμικού Ναυτικού

Η δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού για τα μέσα Δεκεμβρίου περιελάμβανε:

Η δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού για τα μέσα Δεκεμβρίου περιελάμβανε:

1. Εκπαίδευση-Ασκήσεις:

α. Συνεχίστηκε η επιχειρησιακή εκπαίδευση του Αρχηγείου Στόλου.

β. Από 20 Αυγούστου 2008, η Φ/Γ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ συμμετέχει στη δύναμη SNMG-2, η συμμετοχή της οποίας προβλέπεται να ολοκληρωθεί την 30 Δεκεμβρίου 2008.

γ. Από 10 Δεκεμβρίου 2008, η Φ/Γ ΨΑΡΑ συμμετέχει στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «EUNAVFOR Somalia – Operation ATALANTA» με αποστολή την προστασία της ανθρωπιστικής βοήθειας και την μείωση της παρενόχλησης των θαλασσίων οδών ναυσιπλοΐας και της αποσταθεροποίησης του θαλάσσιου χώρου στην περιοχή της Σομαλίας. Η συμμετοχή της, προβλέπεται να ολοκληρωθεί την 07 Απριλίου 2009. Την διοίκηση της ανωτέρω Εεπιχείρησης έχει ο Αρχιπλοίαρχος Α. Παπαϊωάννου Π.Ν.

δ. Από 11 Οκτωβρίου 2008, το ναρκοθηρευτικό Καλλιστώ συμμετέχει στην δύναμη SNMCMG2. Η συμμετοχή του προβλέπεται να ολοκληρωθεί την 30 Δεκεμβρίου 2008.

2. Ειρηνευτικές αποστολές:

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει στην επιχείρηση UNIFIL, στην περιοχή του Λιβάνου, με τις ακόλουθες μονάδες :

α. Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ (02/12/08 – 20/12/08)

β. ΤΠΚ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ (17/11/08-17/12/08)

γ. ΤΠΚ ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ (17/12/08 – 22/01/09)

3. Κοινωνική προσφορά:

Από 08 έως 17 Δεκεμβρίου 2008 η Κανονιοφόρος ΑΗΤΤΗΤΟΣ συμμετείχε στην εφαρμογή προληπτικής ιατρικής σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσων. Την 14 και 15 Δεκεμβρίου 2008, η διακλαδική ομάδα ιατρών εξέτασε κατοίκους στη Τήλο και στη Νίσυρο.

4. Εκδηλώσεις-Επισκέψεις:

α. Την 13η Δεκεμβρίου 2008 τελέσθηκε μνημόσυνο στον καθεδρικό ναό Καλαβρύτων για τους ήρωες που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, με συμμετοχή του Αρχιεπιστολεά της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, ως εκπροσώπου του Α/ΓΕΝ καθώς και μίας διμοιρίας ανδρών από την ΝΔΙ.

β. Την 15η Δεκεμβρίου 2008, ο κυβερνήτης της Κανονιοφόρου ΑΗΤΤΗΤΟΣ επισκέφθηκε τοπικές αρχές και το Δήμαρχο της Νισύρου.

γ. Την 15η Δεκεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγ. Ελευθερίου στο φερώνυμο ιερό ναό της οδού Αχαρνών, με συμμετοχή ένοπλου αγήματος ανδρών από την ΔΝΕ.

δ. Την 16η και 17η Δεκεμβρίου 2008, το Ναρκαλιευτικό ΠΛΕΙΑΣ, συμμετείχε σε εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμού του ΑΓ. Διονυσίου στην Ζάκυνθο. Ο Κυβερνήτης και αντιπροσωπεία από το πλοίο παρακολούθησαν την ιερά ακολουθία/ λιτανεία του ιερού λειψάνου του Αγ. Διονυσίου. Την 18 Δεκεμβρίου 2008 ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο πλοίο για ανταλλαγή ευχών και αναμνηστικών δώρων.

ε. Την 18η Δεκεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στο Στρατηγείο της 80 ΑΔΤΕ και σε μονάδες, φυλάκια του Στράτου Ξηράς καθώς και του Πολεμικού Ναυτικού (Ναυτικό Σταθμό Κω) στην Κω. Ενημερώθηκε για το έργο των παραπάνω μονάδων όπου και αντάλλαξε ευχές ενόψει των εορτών Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς. Το Πολεμικό Ναυτικό στα πλαίσια της επίσκεψης εκπροσωπήθηκε από τον διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Ανατολικού Αιγαίου.

στ. Την 19η Δεκεμβρίου 2008 ο Αρχηγός ΓΕΝ δέχθηκε ευχές με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων στο δώμα του ΓΕΝ όπου χορωδία από τη ΣΜΥΝ έψαλε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

5. Διάφορα Θέματα:

Την 18η Δεκεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε εξουδετέρωση νάρκης στη θαλάσσια περιοχή όρμου Σούδας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.