ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Γερμανοί «υποκλίνονται» στο Πολεμικό Ναυτικό για την ενεργοποίηση των υποβρυχίων Type 214

Οι Γερμανοί «υποκλίνονται» στο Πολεμικό Ναυτικό για την ενεργοποίηση των υποβρυχίων Type 214

«Εντυπωσιασμένοι» δήλωσαν οι Γερμανοί ακόλουθοι Άμυνας και οι διπλωματικοί υπάλληλοι που επισκέφτηκαν πρόσφατα το ΓΕΝ από την «αναπάντεχη», κατ’ αυτούς, επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος των υποβρυχίων Τype 214 από το ΠΝ

Τα συγχαρητήρια των Γερμανών δόθηκαν στον Α/ΓΕΝ Ν.Τσούνη

Οι Γερμανοί επισκέφθηκαν το υπουργείο εθιμοτυπικά λόγω της αλλαγής του ακόλουθου Άμυνας στην πρεσβεία τους στην Αθήνα και σχετικά με το μείζον εξοπλιστικό θέμα των Type 214 είπαν επί λέξη:

«Δεν δίναμε ούτε 5% πιθανότητα στο ΠΝ να μπορέσει να ολοκληρώσει το ναυπηγικό πρόγραμμα αποπεράτωσης των υποβρυχίων. Είναι μοναδικό επίτευγμα στα παγκόσμια ναυτικά χρονικά ένα Ναυτικό να ολοκληρώνει την ναυπήγηση υποβρυχίων καταφέρνοντας να συντονίσει τον κύριο κατασκευαστή και δεκάδες υποκατασκευαστές και βέβαια στη συνέχεια να συνεχίζει να ολοκληρώνει τις δοκιμές και να κηρύσσονται επιχειρησιακά τα πλοία χωρίς την ευθύνη του κύριου κατασκευαστή»!

Να πούμε ότι το πρόγραμμα είχε περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο το 2014 έχοντας σταματήσει την ναυπήγηση των 3 υποβρυχίων Τype 214 από το 2010, με τα όσα απίστευτα έγιναν επί υπουργίας Βενιζέλου και την απόκτηση των ναυπηγείων από την Abu Dabi Mar και τον Ισκαντάρ Σάφα.

Σάπιζαν στην ναυπηγική «κλίνη» (χαρακτηριστικό είναι ότι είχε περάσει το όριο ζωής των μπαταριών και το ΠΝ παρέλαβε τα υποβρύχια χωρίς μπαταρίες) και κανείς δεν ήξερε την τύχη της επένδυσης των 2 δισ. ευρώ.

Το πρόγραμμα ανάληψης της ευθύνης ολοκλήρωσης της ναυπήγησης ήταν ιδέα του τότε Διευθυντή Αμυντικής Πολιτικής του ΥΕΠΘΑ Πολύκαρπου Αδαμίδη και υποστηρίχθηκε από τον τότε Α/ΓΕΝ (και νυν Α/ΓΕΕΘΑ και ναύαρχο) αντιναύαρχο Ε.Αποστολάκη, ο οποίος «πήρε στην πλάτη του» όλο το πρόγραμμα και το εκτέλεσε υποδειγματικά.

Να πούμε ότι αυτή την στιγμή τα υποβρύχια «Πιπίνος» (S121), «Ματρώζος» (S122) και σε λίγους μήνες το «Κατσώνης» (S123) όπως και το εκσυγχρονισμένο Type 209 «Ωκεανός» (S118) αποτελούν το μοναδικό όπλο στους τρεις κλάδους το οποίο τεχνολογικά υπερέχει απέναντι στον τουρκικό αντίστοιχο υποβρυχιακό στόλο και αυτό θα συμβαίνει μέχρι την έναρξη εισαγωγής σε υπηρεσία σε 5-6 χρόνια των αντίστοιχων τουρκικών Type 214.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.