ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Δραστηριότητες Πολεμικού Ναυτικού πρώτου δεκαημέρου Ιανουαρίου

Δραστηριότητες Πολεμικού Ναυτικού πρώτου δεκαημέρου Ιανουαρίου

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού μεταξύ άλλων ανακοινώθηκαν τα εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού μεταξύ άλλων ανακοινώθηκαν τα εξής:

1. Εκπάιδευση-Ασκήσεις

α. Συνεχίστηκε η επιχειρησιακή εκπαίδευση του Αρχηγείου Στόλου.

β. Από 30 Δεκεμβρίου 2008, η Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ συμμετέχει στη δύναμη SNMG-2 η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Μάιο 2009.

γ. Από 10 Δεκεμβρίου 2008, η Φ/Γ ΨΑΡΑ συμμετέχει στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «EUNAVFOR Somalia – Operation ATALANTA» με αποστολή την προστασία της ανθρωπιστικής βοήθειας και τη μείωση της παρενόχλησης των θαλασσίων οδών ναυσιπλοΐας και της αποσταθεροποίησης του θαλάσσιου χώρου στην περιοχή της Σομαλίας. Η συμμετοχή της, προβλέπεται να   ολοκληρωθεί την 07 Απριλίου 2009. Τη Διοίκηση της ανωτέρω Επιχείρησης έχει ο Αρχιπλοίαρχος Α. Παπαϊωάννου ΠΝ.

δ. Από 30 Δεκεμβρίου 2008, το Ναρκοθηρευτικό ΕΥΝΙΚΗ συμμετέχει στη δύναμη SNMCMG2 η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο 2009.

2. Ειρηνευτικές Αποστολές

Από 17 Δεκεμβρίου 2008, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει στην επιχείρηση UNIFIL στην περιοχή του Λιβάνου, με την ΤΠΚ ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ, η συμμετοχή της οποίας προβλέπεται να ολοκληρωθεί την 22 Ιανουαρίου 2009.

3. Κοινωνική προσφορά

α. Την 1 Ιανουαρίου 2009, στα πλαίσια αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, το ΓΕΝ, σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, απέστειλε πεντακόσια κιλά υγειονομικού / φαρμακευτικού υλικού.

β. Την 6 και 7 Ιανουαρίου 2009, η Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ συμμετείχε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δεκαπέντε αγνοούμενων ατόμων στην θαλάσσια περιοχή της Φαρμακονησίου.

4. Εκδηλώσεις-Επισκέψεις

α. Την 31 Δεκεμβρίου 2008, πραγματοποιήθηκε επίσημη Χοροεσπερίδα των ένοπλων δυνάμεων στη ΛΑΕΔ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

β. Την 01 Ιανουαρίου 2009, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Νέου Έτους στην Αθήνα με επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, όπου συμμετείχαν οι Αντιναύαρχοι που υπηρετούν στις Υπηρεσίες τον Αθηνών οι διοικητές ΚΕΦΝ και ΟΕΠΝ καθώς και αντιπροσωπεία Αξιωματικών από ΔΔΜΝ, ΑΣ, ΝΝΑ, ΔΝΕ . Αποδόθηκαν τιμές με συμμετοχή αγήματος και Μουσικής της ΔΝΕ.

γ. Την 01 Ιανουαρίου 2009, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Νέου Έτους στoν Πειραιά με τη συμμετοχή των Διοικητών από Υπηρεσίες των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφάλειας της περιοχής του Πειραιά. Κατά την επίσημη έπαρση/υποστολή της σημαίας και κατά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας παραβρέθηκαν ένοπλα αγήματα για την απόδοση τιμών.

δ. Την 5 και 6 Ιανουαρίου 2009, το Ν/Α ΚΙΣΣΑ, το Ν/Α ΑΥΡΑ και το Ν/Α ΚΙΧΛΗ συμμετείχαν σε εκδηλώσεις τελετής Θεοφανίων στο Πειραιά.

ε. Την 05 Ιανουαρίου 2009, το πλήρωμα του Φ/Γ ΨΑΡΑ επισκέφθηκε ορφανοτροφείο στη Μombasa και παρέδωσε τρόφιμα και πόσιμο ύδωρ τα οποία συγκεντρώθηκαν μετά από εθελοντική προσφορά μελών του πληρώματος.

στ. Ο Διοικητής EUNAVFOR επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη ανατολικής Κένυας, κ. ΒΟUYNI και παρέθεσε επί της Φ/Γ ΨΑΡΑ δεξίωση σε πρεσβευτικές και προξενικές/τοπικές Στρατιωτικές και πολιτικές αρχές της Κένυας , καθώς και τον εκπρόσωπο WFP και σε έλληνες δραστηριοποιούμενους στην ευρύτερη περιοχή.

ζ. Την 6 Ιανουαρίου 2009, ο Κυβερνήτης και αντιπροσωπεία του ΤΠΚ ΣΑΚΙΠΗΣ συμμετείχαν στην εορταστική θεία λειτουργία/δοξολογία των Θεοφανείων και στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων της Ερμούπολης , παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας Σύρου. Την 06 Ιανουαρίου 2009, ο Κυβερνήτης του ΤΠΚ ΣΑΚΙΠΗΣ δέχθηκε πρόσκληση από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β’ σε μικρή δεξίωση στη Μητροπολιτική οικία, ενώ τις βραδινές ώρες ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου επέβη στις ΤΠΚ ΣΑΚΙΠΗΣ και ΤΠΚ ΤΟΥΡΝΑΣ για ανταλλαγή ευχών και δώρων.

θ. Την 6 Ιανουαρίου 2009, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Πειραιά, με τη συμμετοχή Διοικητών/ Διευθυντών Υπηρεσιών των ένοπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφάλειας της περιοχής του Πειραιά, καθώς και αντιπροσωπεία Αξιωματικών από τον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία. Επίσης στον εορτασμό συμμετείχαν τα Ν/Α ΑΥΡΑ, Ν/Α ΚΙΣΣΑ, και Ν/Α ΚΙΧΛΗ.

η. Την 6 Ιανουαρίου 2009, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Δεξαμενή Αθηνών με δοξολογία στον Ι.Ναό Αγ.Διονυσίου Αρεοπαγίτη και εν συνεχεία αγιασμός υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας Αξιωματικών του ΠΝ.

ι. Την 6 Ιανουαρίου 2009, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Δήμο Μαραθώνα, με τη συμμετοχή ενός Αξιωματικού και ένοπλου αγήματος από την ΔΕΝ .

ια. Την 6 Ιανουαρίου 2009, πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός των Θεοφανείων στην Ερμούπολη Σύρου με συμμετοχή ένοπλου αγήματος από ΠΝΒ ΣΥΡΟΥ.

ιβ. Την 7 Ιανουαρίου 2009, στη Φ/Γ ΨΑΡΑ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από το ίδρυμα υποστήριξης παιδιών φορέων του AIDS στο οποίο παραδόθηκε υλική και χρηματική βοήθεια που συγκεντρώθηκε μετά από εθελοντική προσφορά μελών του πληρώματος.

ιγ. Την 8 Ιανουαρίου 2009, Παρατέθηκε δεξίωσης του Πρέσβη της Αυστραλίας στην οικεία του λόγω της αντικατάστασης του Αυστραλιανού Στρατιωτικού Ακολούθου Άμυνας στη χώρα μας, όπου συμμετείχε οΔΜΦΓ/2, ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΝ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.