Η ρωσική φρεγάτα «Admiral Essen» στο λιμάνι του Πόρου για τα 190 χρόνια ελληνορωσικών σχέσεων

Η ρωσική φρεγάτα «Admiral Essen» στο λιμάνι του Πόρου για τα 190 χρόνια ελληνορωσικών σχέσεων

Παρ’ όλο που η ένταση στη Μεσόγειο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας έχει αυξηθεί ιδιαίτερα λόγω Συρίας, με τους 2 στόλους να βρίσκονται οπλισμένοι και σε κοντινή απόσταση , η Ρωσία δεν ξεχνάει τα 190 χρόνια ελληνορωσικών σχέσεων και στέλνει φρεγάτα της στο λιμάνι του Πόρου για το γιορτάσει.

Η φρεγάτα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού «Admiral Essen» με πλήρωμα 175 ανδρών, θα βρίσκεται από την Κυριακή 16/9 μέχρι την Τετάρτη στο λιμάνι του Πόρου με αφορμή τη συμπλήρωση 190 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Ακριβώς 190 χρόνια συμπληρώνονται αύριο Δευτέρα, από την επίσημη έναρξη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων, η οποία επισφραγίστηκε με την επίδοση των διαπιστευτηρίων του Ρώσου εκπροσώπου Μαρκ Βούλγαρη στον Ιωάννη Καποδίστρια στις 17 Σεπτεμβρίου 1828, στην οικία του τελευταίου στον Πόρο.

Για τον λόγο αυτό, ο Πόρος αποτελεί εδώ και σχεδόν δύο αιώνες σημείο αναφοράς των ελληνορωσικών σχέσεων, γεγονός που αναδεικνύεται και από την αναθηματική πλακέτα που τοποθετήθηκε από τη ρωσική πρεσβεία και τον Δήμο Πόρου το 2016 στο κτίριο που αποτέλεσε την οικία του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο, από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου η ρωσική φρεγάτα «Admiral Essen», μήκους 125μ. και με πλήρωμα 175 ανδρών, θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πόρου, ενώ, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο μπροστά από την πρώην οικία Καποδίστρια τη Δευτέρα, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Ρώσο πρέσβη, το πλήρωμα της φρεγάτας και τον δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.