ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο: Πώς βλέπουν οι ξένοι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό (upd)

Βίντεο: Πώς βλέπουν οι ξένοι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό (upd)

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, που πρωταγωνιστεί σε μία ακόμα μείζονα ελληνοτουρκική κρίση μπορεί να υστερεί σε αριθμό και ποιότητα κύριων σκαφών επιφανείας (φρεγατών, αντιτορπιλικών-που δεν έχει-κλπ), αλλά έχει μια πολύ ικανή κλάση ΤΠΚ και βέβαια υποβρυχίων.

Δύο τομείς στους οποίους ή έχει ποιοτική υπεροχή απέναντι στο τουρκικό Ναυτικό (TDΚ) ή και αριθμητική, αφού το TDK δεν διαθέτει προηγμένα υποβρύχια, αντίστοιχα με το Type 214 (ένα πλεονέκτημα το οποίο σταδιακά θα το χάνουμε από το 2021 όταν θα ξεκινήσουν να εντάσσονται στον τουρκικό Στόλο τα δικά του U-214T).

Eπίσης δεν διαθέτει ούτε ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, σε πτητική κατάσταση.

Θεωρούμε ότι το πρόβλημα του προσωπικού (πολλοί αξιωματικοί, λίγοι υπαξιωματικοί) είναι σοβαρότερο, όπως και το πρόβλημα της οικονομικής ένδειας του προσωπικού, είναι σοβαρότερο ακόμα και από την έλλειψη σύγχρονων κύριων σκαφών επιφανείας.

Εν πάση περιπτώσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι αντικειμενικά από τα καλύτερα παγκοσμίως σε υλικό και σε στελέχη, έστω και αν έχει μείνει πίσω 15 χρόνια σε τεχνολογική και εξοπλιστική εξέλιξη.

Ας δούμε πώς βλέπουν οι ξένοι το ελληνικό Ναυτικό σε μία ενδιαφέρουσα καταγραφή της ισχύος του:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.