Πόσο επικίνδυνο είναι να υπάρξει «υποβρύχια» σύγκρουση έξω από την Λιβύη;

Πόσο επικίνδυνο είναι να υπάρξει «υποβρύχια» σύγκρουση έξω από την Λιβύη;

Με την ένταση να υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Γαλλία και την Κύπρο και την υπερσυγκέντρωση από την ερχόμενη υποβρυχίων των τριών πρώτων χωρών μεταξύ Κρήτης και Λιβύης (δύο τουρκικά Type 209/1400, ένα ελληνικό Type 214 και ένα πυρηνικό γαλλικό) άρχισε μια συζήτηση για τον κίνδυνο ατυχήματος.

Είναι υπαρκτός; Εξαρτάται. Από την στιγμή που κάποια χώρα μέλος της βορειοατλαντικής συμμαχίας δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, οι πληροφορίες (Subnote) σχετικά με την θέση των υποβρυχίων της δίνονται στα κεντρικά του ΝΑΤΟ προκειμένου να αποφευχθούν «δυσάρεστα γεγονότα».

Φυσικά δεν ανακοινώνονται στο ευρύ κοινό για ευνόητους λόγους καθώς κάθε Επιτελείο θέλει να διατηρεί όσο γίνεται το σχετικό πλεονέκτημα σε περίπτωση που τα πράγματα εκτραχυνθούν.

Στο ΝΑΤΟ μέχρι στιγμής υπάρχει ακριβής εικόνα των κινήσεων των υποβρυχίων όλων αλλά όχι πάντα: Τόσο τα τουρκικά, όσο και τα ελληνικά, καμιά φορά, υποβρύχια, εξαφανίζονται για μία ή δύο ημέρες περιπολίας…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.