ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ινδία: Θέλει να μισθώσει και άλλα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια

Ινδία: Θέλει να μισθώσει και άλλα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια

Ακόμη πιο διευρυμένη θα είναι η στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-Ινδίας σύμφωνα με τα ινδικά ΜΜΕ, αφού τους επόμενους μήνες το Ινδικό Υπουργείο Άμυνας πρόκειται να προωθήσει με την Μόσχα δύο σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την μίσθωση από την Ινδία ενός πυρηνοκίνητου υποβρυχίου του Ρωσικού Ναυτικού τα οποία θα αντικαταστήσει το υπάρχον ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο K-152 Chakra κλάσης Akula νύν INS Chakra.

Για το σκοπό αυτό ο Αρχηγός του Ινδικού Ναυτικού Ναύαρχος Sunil Lanba επισκέφτηκαν για τέσσερις ημέρες την Ρωσία και επιθεώρησε τουλάχιστον δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Akula (Project 971), το K-391 Bratsk, και το K-295 Samara τα οποία αυτή την περίοδο βρίσκονται στα ναυπηγεία για την πραγματοποίηση εργασιών ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού. Και τα δύο υποβρύχια υπηρετούν στο Στόλο του Ειρηνικού Ωκεανού και Δύο νέα εντάχτηκαν σε υπηρεσία τον Δεκέμβριο του 1989 και τον Ιούλιο του 1995 αντίστοιχα.

Στόχος των Ινδών είναι να ξεκινήσει η μίσθωση του υποβρυχίου που θα επιλεγεί το 2023 αν και το Νέο Δελχί επιθυμεί τον περεταίρω εκσυγχρονισμό του υποβρυχίου ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του Ινδικού Ναυτικού που περιλαμβάνει την εκτόξευση πυραύλων cruise κατά χερσαίων στόχων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δεύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα που η Ινδία προωθεί στη Ρωσία αφορά τη συνεργασία των βιομηχανιών των δύο χωρών για την από κοινού ανάπτυξη ενός πυρηνοκίνητου υποβρυχίου χαμηλού κόστους το οποίο δεν θα ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια. Το νέο ινδο-ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο θα ναυπηγηθεί στα ινδικά ναυπηγεία με την αξιοποίηση ρωσικής τεχνολογίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.