ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Phalanx: Πράσινο φως από το Πεντάγωνο για την υποστήριξη της αντιπυραυλικής άμυνας του ΠΝ (βίντεο)

Phalanx: Πράσινο φως από το Πεντάγωνο για την υποστήριξη της αντιπυραυλικής άμυνας του ΠΝ (βίντεο)

Το πράσινο φως για την υποστήριξη των αντιπυραυλικών αμυντικών συστημάτων Phalanx των πλοίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού άναψε το Αμερικανικό Πεντάγωνο εγκρίνοντας πριν από λίγες ημέρες σχετικό συμβόλαιο.

Συγκεκριμένα στις 28 Δεκεμβρίου 2018 το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αναθέτει στην εταιρία Raytheon συμβόλαιο έργου αξίας 81 εκατ. δολαρίων για την υποστήριξη των αντιβληματικών συστημάτων Phalanx και SeaRAM σε πλοία των Πολεμικών Ναυτικών επτά συμμαχικών χωρών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα.

Οι επτά αυτές χώρες είναι οι: Σαουδική Αραβία, Ταϊβάν, Καναδά, Βρετανία, Νότια Κορέα, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Το έργο της σύμβασης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.

Όλες οι φρεγάτες του Πολεμικού μας Ναυτικού χρησιμοποιούν το οπλικό σύστημα Phalanx για την άμυνα τους. Εκτός από τις Ελληνικές φρεγάτες, το εν λόγω σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας χρησιμοποιείται και για την προστασία του πλοίου γενικής υποστήριξης «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ».

Το Phalanx CIWS

Το Phalanx CIWS είναι ένα όπλο για την εγγύς άμυνα εναντίον πυραύλων και ελικοπτέρων.

Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την General Dynamics Corporation (πλέον ανήκει στη Raytheon). Το Phalanx, που αποτελείται από ένα κανόνι Vulcan 20 χιλ., κατευθύνεται μέσω ραντάρ και είναι τοποθετημένο σε μια περιστρεφόμενη βάση.

Θωρακίζει αμυντικά τα πλοία πολλών χωρών, όπως των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ελλάδας μεταξύ άλλων 13 Ναυτικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.