ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σε υπηρεσία εντάσσει τις πυρηνοκίνητες τορπίλες Poseidon το ρωσικό Ναυτικό

Σε υπηρεσία εντάσσει τις πυρηνοκίνητες τορπίλες Poseidon το ρωσικό Ναυτικό

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο UAV “Poseidon”, ή “Ocean Multipurpose System Status-6” ή “Kanyon” πρόκειται να ενταχθεί στη δύναμη του ρωσικού Στόλου όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο αρχικά δύο υποβρύχια του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας και δύο του Στόλου Ειρηνικού θα εφοδιαστούν με το συγκεκριμένο UAV ενώ κάθε υποβρύχιο θα μπορεί να μεταφέρει εως 8 τέτοια όπλα.

Το “Poseidon” έχει μήκος 24 μέτρα διάμετρο 2-2,2 μέτρα, εμβέλεια 10.000 χλμ, θα μπορεί να αναπτύσει ταχύτητα μεγαλύτερη από 200 χλμ / ώρα θα μπορεί να φτάνει σε μέγιστο βάθος 1.000 μέτρων ενώ θα μπορεί να μεταφέρει και μια πυρηνική κεφαλή των 2 MT.

Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά αν αναλογιστούμε ότι οι πλέον σύγχρονες τορπίλες που χρησιμοποιούν τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια της Δύσης δεν ξεπερνούν τα 88,8 χλμ /ώρα.

Τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια, τόσο τα δυτικά όσο και τα ρωσικά και κινεζικά μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 59 χλμ/ώρα σε κατάδυση. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο το υποβρύχιο στρατηγικό drone “Poseidon” μπορεί να επιτύχει αυτή την υψηλή ταχύτητα χάρις στο φυσικό φαινόμενο της υπερσπηλαίωσης.

Σύμφωνα με το TASS το υποβρύχιο στρατηγικό drone “Poseidon” δεν μπορεί να εξουδετερωθεί λόγω της υψηλής ταχύτητας που μπορεί να επιτύχει και κυρίως λόγω των δυνατοτήτων ελιγμού που διαθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.