Το Πακιστάν με αεροπλανοφόρο: Η Κίνα θα του πουλήσει το Liaoning (CV-16) το 2030!

Το Πακιστάν με αεροπλανοφόρο: Η Κίνα θα του πουλήσει το Liaoning (CV-16) το 2030!

Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning (CV-16) πρόκειται να αποκτήσει το Πακιστάν όχι άμεσα βέβαια, αλλά το 2030.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τα κινεζικά ΜΜΕ το Πεκίνο σκέφτεται να εκσυγχρονίσει ριζικά το αεροπλανοφόρο Liaoning (CV-16) το οποίο εντάχτηκε στην δύναμη του Ναυτικού της Κίνας το 2012 και να το πουλήσει στο Πακιστάν στα τέλη της επόμενη δεκαετίας ώστε να είναι διαθέσιμο το 2030.

Παράλληλα οι ναυτικές βάσεις του Πακιστάν στις πόλεις Gwadar και Karachi θα αποτελέσουν τα κέντρα επιμελητείας του Ναυτικού της Κίνας στην περιοχή. Σύμφωνα με Κινέζους η χώρα τους χρειάζεται Ομάδες Μάχης αεροπλανοφόρων για την Νότια και την Ανατολική Σινική θάλασσα.

Συνολικά απαιτούνται 5 αεροπλανοφόρα τα οποία θα παραδίνονται σταδιακά την περίοδο 2025-2030. Από αυτά τα δύο θα είναι πυρηνοκίνητα και τα υπόλοιπα συμβατικής πρόωσης. Υπενθυμίζεται ότι το αεροπλανοφόρο Liaoning (CV-16) προέρχεται από τις τάξεις του Σοβιετικού Ναυτικού και ανήκε στην κλάση Kuznetsov.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.