ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Mε «Ορμή» απαντά η Ελλάδα στην «Γαλάζια Πατρίδα» – Eπαφές Ερντογάν με εταιρείες για γεωτρήσεις στη Αν. Μεσόγειο (φωτό)

Mε «Ορμή» απαντά η Ελλάδα στην «Γαλάζια Πατρίδα» – Eπαφές Ερντογάν με εταιρείες για γεωτρήσεις στη Αν. Μεσόγειο (φωτό)

Με “Ορμή” απαντά το Πολεμικό Ναυτικό στην τουρκική άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα” και στον προκλητικό Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος ισχυρίστηκε χτες πως “οι Ελληνς φοβήθηκαν πολύ”!

Μήνυμα στην Τουρκία ότι τα γαλανά νερά του Αιγαίου και η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι ελληνικά, όσο κι αν προσπαθούν να τα επιβουλεύονται, έστειλε το Πολεμικό Ναυτικό.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η άσκηση έγινε στην εκπνοή της τουρκικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία λήγει αύριο.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2019, διεξήχθη η εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας «ΟΡΜΗ 2/19», με τη συμμετοχή πυραυλακάτων.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων.

Χ.Ακάρ: “Οι ένοπλες δυνάμεις έτοιμες να προστατεύσουν τα δικαιώματα μας στη Γαλάζια Πατρίδα”

Συγχαρητήρια στο τουρκικό ναυτικό έδωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», ενώ υπογράμμισε την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του, δεν παρέλειψε να υποστηρίξει για ακόμα μία φορά ότι “οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες και αποφασισμένες να να προστατεύσουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκία στην Γαλάζια Πατρίδα” για να προσθέσει ότι “το τουρκικό ναυτικό έχει συμβάλει σημαντικά στην παγκόσμια σταθερότητα και ειρήνη, κάνοντας την τουρκική σημαία να κυματίζει σε όλες τις θάλασσες του κόσμου”.

Ερντογάν: “Οι Ελληνες φοβήθηκαν”!

Στη συνέντευξή του χθες βράδυ στο Κανάλι 24 και TV360, ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες φοβήθηκαν πολύ από την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα.

“Μα εμείς δεν την κάναμε εναντίον σας αυτή. Εμείς δεν θα κάνουμε ασκήσεις; Ο στρατός ασφαλώς θα κάνει τις εθνικές ασκήσεις του στις θάλασσές του.

Η άσκηση τελείωσε και τώρα γυρνάνε τα λιμάνια. Αυτή τη φορά σαν να και οι Έλληνες έβαλαν μυαλό και κάνουν και εκείνοι ασκήσεις στα νησιά. Εμείς δεν έχουμε τέτοιο φόβο, τέτοιο τρόμο, τέτοια έγνοια αλλά ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι, αυτό πρέπει να το ξέρουμε”, ανέφερε.

“Κάνουμε επαφές με εταιρείες γεωτρήσεων για έρευνες στη Μεσόγειο”

Σε επαφές με χώρες που πραγματοποιούν γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο προχωρά η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να διαπιστώσει εάν μπορεί να συνάψει συμφωνίες συνεργασίας για έρευνες στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε να διευκρινίσει τις εταιρείες με τις οποίες πραγματοποιούνται οι συζητήσεις, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να δώσει όνομα, σημείωσε ωστόσο ότι τώρα στέλνουν σε εκείνη την περιοχή τα γεωτρύπανο Πορθητή και Γιαβούζ, ενώ ανέφερε πως αν βρουν φυσικό αέριο τότε θα ενισχυθούν.

Σε συνέντευξή του o Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν είναι εύκολη δουλειά η έρευνα πετρελαίου.

«Ο λαός μου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τρέφουν συναισθήματα αγάπης για το CHP πρέπει να γνωρίζουν κάτι. Επειδή στην εξωτερική πολιτική υπάρχει προδοσία εκ μέρους τους και αυτό συνεχίζεται.

Η έρευνα πετρελαίου δεν είναι μια εύκολη δουλειά. Παλιά δεν είχαμε πλοίο, ούτε για έρευνα ούτε για γεώτρηση. Κι επειδή δεν είχαμε εμείς κάναμε βήματα στην Μαύρη Θάλασσα ενοικιάζοντας από κάποιες διεθνείς εταιρείες.

Ας πούμε είχαμε φέρει την Exxon Mobil, έκαναν έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα, φέραμε τη Shell και έκαναν έρευνες, ξόδεψαν φοβερά χρήματα. Όχι 50, 100 όπως εμείς, ξόδεψαν 150, 200, 250 εκατομμύρια δολάρια. Χωρίς να βρουν τίποτα έφυγαν. Η υπόθεση έρευνας πετρελαίου δεν είναι τόσο τυχαία, εύκολη», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Τώρα εδώ κάνεις μια γεώτρηση, δυο γεωτρήσεις, τρεις γεωτρήσεις, και τέσσερις και δεν βρίσκεις (πετρέλαιο), στην πέμπτη βρίσκεις. Αλλά από τη στιγμή που το βρήκες όλα τα έξοδα που έκανες στα επιστρέφει. Έτσι είναι αυτή η δουλειά.

Αλλά στην νοοτροπία του CHP αυτό δεν υπάρχει. Το λέω πάντα, έχουν αυτοί έστω και ένα δέντρο που φύτεψαν; Όχι. Γι αυτό και εκείνοι ενοχλούνται από αυτές τις εργασίες. Γιατί όταν εμείς τα καταφέρουμε με αυτό θα ενισχυθούμε. Εμείς αυτή τη στιγμή για παράδειγμα έχουμε επαφές και με τις χώρες που κάνουν έρευνες σε αυτή την περιοχή.

Δηλαδή αν μπορούμε να κάνουμε ( έρευνα) μαζί τους, αν δεν μπορούμε. Αν μπορούμε δουλεύοντας μαζί τους να το πετύχουμε. θα το δοκιμάσουμε και αυτό. Δεν χρειάζεται να δώσουμε όνομα. Επομένως μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτά τα βήματα μαζί. Αυτή τη στιγμή πρώτα ο θεός ο Πορθητής και ο Γιαβούζ θα πάνε σε εκείνη την περιοχή. Και τα πλοία έρευνάς μας θα συνεχίσουν», συνέχισε ο Ερντογάν.

Όσον αφορά την αγορά νέου γεωτρύπανου, ο Ρ. Ερντογάν ανέφερε ότι είναι από τα 16 καλύτερα στον κόσμου και ότι το πήραν σε πολύ καλή τιμή.

«Οι έρευνές μας συνεχίζονται με αποφασιστικότητα. Το CHP δυστυχώς είναι ενοχλημένο ακόμη και από αυτές τις εργασίες. Με τον καιρό θα είναι δυνατόν αυτά τα γεωτρύπανα μας να τα νοικιάσουμε και σε άλλες χώρες. Ασφαλώς με τα χρήματα από την ενοικίασή τους σύντομα αυτά τα πλοία θα αυτοχρηματοδοτούνται», όπως είπε.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Δείτε φωτογραφίες και από την “Γαλάζια Πατρίδα” που ονειρεύεται ο Ρ.Τ.Ερντογάν




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.