ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσία: Ολοκλήρωση δοκιμών της κορβέτας Sovetsk με 8 βλήματα cruise

Ρωσία: Ολοκλήρωση δοκιμών  της κορβέτας Sovetsk με 8 βλήματα cruise

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές εν πλω της δεύτερης κορβέτας κλάσης Karakurt (Project 22800) στην λίμνη Λατόνγκα.

Πρόκειται για την κορβέτα Sovetsk τη δεύτερη από τις συνολικά 18 κορβέτες κλάσης Karakurt που πρόκειται να ναυπηγηθούν μέχρι το 2026.

Μέχρι σήμερα έχει παραδοθεί ένα πλοίο το Mytishchi και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ναυπήγησης 7 ενώ δύο ακόμη έχουν καθελκυστεί και 7 είναι υπό παραγγελία.

Η κορβέτα κλάσης Karakurt έχει εκτόπισμα με πλήρες φορτίο 800 τόνους, μήκος 67 μέτρα, πλάτος 11 μέτρα και βύθισμα 3,3 μέτρα.

Το πλοίο επιτυγχάνει ταχύτητα 30 κόμβων και εμβέλεια 2500 μίλια.

Ο οπλισμός του αποτελείται από ένα κύριο πυροβόλο των 76,2 χλστ / 59 διαμετρημάτων τύπου AK-176MA ή ένα πυροβόλο των 100 χλστ τύπου Α-190, ένα αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-M εξοπλισμένο με πυραύλους Hermes-K ή εναλλακτικά ένα σύστημα 3M89 Palash/ Palma με 4+4 πυραύλους Sosna-R ή δύο συστήματα AK-630M-2 CIWS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον το σκάφος διαθέτει 2 × 4 κάθετους εκτοξευτές τύπου UKSK για αντιπλοϊκούς πυραύλους πυραύλους Kalibr ή P-800 Oniks. Τέλος το πλοίο διαθέτει και ένα αερόχημα τύπου Orlan-10 UAV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.