ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άγκυρα: Καμία απάντηση από ΗΠΑ για τη σύσταση κοινής επιτροπής για τα S-400

Άγκυρα: Καμία απάντηση από ΗΠΑ για τη σύσταση κοινής επιτροπής για τα S-400

O υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν απαντήσει στην πρόταση της Τουρκίας για σύσταση τεχνικής επιτροπής, με σκοπό την εξάλειψη τω ανησυχιών που έχουν οι ΗΠΑ για την αγορά των πυραύλων S-400 από την Ρωσία.

OI HΠA δεν θέλουν η Τουρκία να αγοράσει τους αντιαεροπορικούς αμυντικούς πυραύλους S-400. Σε περίπτωση που η Τουρκία παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ πάρουν τους S-400, τότε αναφέρεται πως θα τεθεί σε κίνδυνο ο ρόλος της Τουρκίας στο σχέδιο για το μαχητικό F-35, ενώ μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια σειρά από κυρώσεις.

Σύμφωνα με την είδηση από το Ρόιτερς,ο Ντεμίρ μετά από ομιλία που έκανε στο πανεπιστήμιο Μπιλκέντ και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την διαδικασία παράδοσης των S-400, είπε τα εξής : ¨Υπάρχει μια ανησυχία από τις ΗΠΑ και επειδή πηγή αυτής της ανησυχίας είναι η παρουσία των S-400 στην Τουρκία, εμείς επανειλημμένα έχουμε πει πως είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε. Αλλά η απέναντι πλευρά δεν έκανε κανένα βήμα σχετικά με την σύσταση τεχνικής επιτροπής για να συζητηθεί αυτό το θέμα¨

Σχετικά με την επιστολή που έστειλε ο ασκών τα καθήκοντα του υπουργού Αμύνης Αμερικανός Πάτρικ Σάναχαν και περιέχει τις βασικές γραμμές εξόδου της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35, ο Ντεμίρ απάντησε πως διεξάγεται εργασία στο υπουργείο Αμύνης

Ο Ντεμίρ είπε πως ¨Ομόλογος της επιστολής είναι το υπουργείο Αμύνης. Φυσικά και εργάζονταν ή καλύτερα εργάζονται πάνω σε αυτό. Είμαστε σε συντονισμό, σύντομα θα δοθεί απάντηση¨.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.