ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κόλπος του Ομάν: Προς λιμένα των ΗΑΕ κατευθύνεται το πληγέν ιαπωνικό τάνκερ

Κόλπος του Ομάν: Προς λιμένα των ΗΑΕ κατευθύνεται το πληγέν ιαπωνικό τάνκερ

Το ιαπωνικό τάνκερ που στοχοθετήθηκε την Πέμπτη στην περιοχή του Κόλπου του Ομάν, ένα γεγονός που υποδαύλισε την ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, κατευθύνεται προς λιμένα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Την Πέμπτη το Kokuka Courageous και το νορβηγικό δεξαμενόπλοιο Front Altair δέχτηκαν επίθεση στη Θάλασσα του Ομάν, κοντά στα στρατηγικής σημασίας Στενά του Χορμούζ.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν αμέσως το Ιράν, το οποίο διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του στην εν λόγω επίθεση.

Η εταιρεία Kokuka Sangyo, η ιδιοκτήτρια του ιαπωνικού πλοίου, ανέφερε σήμερα ότι αυτό κατευθύνεται προς λιμένα των ΗΑΕ.

Διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα πλεύσει προς το Χορ Φάκαν ή τη Φουτζέιρα, δύο πόλεις που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους.

Άγνωστο παραμένει και το πότε αναμένεται να καταπλεύσει το τάνκερ. Το φορτίο του έχει παραμείνει ανέπαφο.

Τα 21 μέλη του πληρώματος, που διασώθηκαν, είπαν ότι είδαν ένα «ιπτάμενο αντικείμενο» να χτυπά το τάνκερ και κατόπιν σημειώθηκε μια έκρηξη.

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν και στο Front Altair, που μετέφερε νάφθα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε ύστερα από λίγες ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα 23 μέλη του πληρώματός του δεν έπαθαν το παραμικρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.