ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιταλία: Καθελκύστηκε η πρώτη φρεγάτα κλάσης Paolo Thaon di Revel

Ιταλία: Καθελκύστηκε η πρώτη φρεγάτα κλάσης Paolo Thaon di Revel

Το πρώτο από τα επτά νέα πλοία πολλαπλών αποστολών του Ιταλικού Ναυτικού καθελκύστηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου στο ναυπηγείο Muggiano της εταιρείας Fincantieri στην πόλη La Spezia.

Το νέο πλοίο ονομάστηκε Paolo Thaon di Revel και πρόκειται να παραδοθεί στο Ναυτικό της Ιταλίας το 2021, ενώ το συνολικό κόστος της ναυπήγησης των επτά πλοίων θα φτάσει τα 3,9 δισ ευρώ.

Το πρόγραμμα ανανέωσης του Ιταλικού Ναυτικού περιλαμβάνει την ναυπήγηση επτά φρεγατών πολλαπλών αποστολών κλάσης Paolo Thaon di Revel, του ελαφρού αεροπλανοφόρου Trieste (L9890) του πλοίου υποστήριξης στόλου A5335 Vulcano Angelo Cabrini και δύο ταχύπλοων σκαφών κλάσης Angelo Cabrini. Οι φρεγάτες κλάσης Paolo Thaon di Revel θα ναυπηγηθούν σε τρεις εκδόσεις.

Οι φρεγάτες κλάσης Paolo Thaon di Revel έχουν συνολικό μήκος 143 μέτρα, πλάτος 16,5 μέτρα και βύθισμα 5 μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το εκτόπισμα των πλοίων διαφέρει ανάλογα με την έκδοση. Έτσι η έκδοση “Light” θα έχει εκτόπισμα πλήρες φορτίου 4.880 τόνους, η έκδοση “Light+” θα έχει εκτόπισμα πλήρες φορτίου 4.912 τόνους και τέλος η έκδοση “Full” θα έχει εκτόπισμα πλήρες φορτίου 4.994 τόνους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.