ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Χερβούργο: Καθελκύστηκε το νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του γαλλικού Ναυτικού

Χερβούργο: Καθελκύστηκε το νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του γαλλικού Ναυτικού

Στις 12 Ιουλίου 2019, κατά τη διάρκεια τελετής με την παρουσία του Γάλλου προέδρου Ε.Μακρόν, η Naval Group καθέλκυσε στις εγκαταστάσεις της στο Χερβούργο το “Suffren”, το πρώτο από τα έξι πυρηνικά υποβρύχια τελευταίας γενιάς που πρόκειται να προμηθευτεί το γαλλικό Ναυτικό.

Το “Suffren” είναι το πρώτο της σειράς Barracuda, που είναι σχεδιασμένα να αντικαταστήσουν την γενιά υποβρυχίων κλάσης Rubis. Η Naval Group ηγείται της κατασκευής αυτής της σειράς υποβρυχίων, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και της κατασκευής του σκάφους, των πληροφοριακών συστημάτων καθώς και των κύριων εξαρτημάτων των πυρηνικών λεβήτων.

Το “Suffren” είναι ένα από τα υποβρύχια με τις υψηλότερες δυνατότητες stealth παγκοσμίως. Αυτή ακριβώς η δυνατότητα σε συνδυασμό με τις προηγμένες δυνατότητες ανίχνευσης, εγγυώνται την ακουστική του ανωτερότητα. Για πρώτη φορά, χάρις στα υποβρύχια κλάσης Suffren, το γαλλικό Ναυτικό θα έχει δυνατότητα προσβολής με τους πυραύλους μακρού πλήγματος της MBDA (MdCN) γνωστοί και ως SCALP-NAVAL.

Η τελευταία γενιά πυρηνικών υποβρυχίων επιτρέπει επίσης τη διακριτική ανάπτυξη υποβρύχιων ειδικών δυνάμεων, και κυρίως χάρις στην «καταπακτή δυτών» καθώς και στο στεγανό κατάστρωμα που επιτρέπει την ανάπτυξη υποβρύχιων οχημάτων.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υποβρυχίων κλάσης Suffren

Εκτόπισμα στην επιφάνεια: 4.700 τόννοι

Εκτόπισμα σε κατάδυση: 5.300 τόννοι

Μήκος: 99 μέτρα

Διάμετρος: 8,8 μέτρα

Οπλισμός: κατευθυνόμενοι πύραυλοι μακρού πλήγματος, τορπίλες βαρέως τύπου F21, εκσυγχρονισμένοι πύραυλοι κατά πλοίων Exocet SM39

Υβριδική πρόωση: αντιδραστήρας πεπιεσμένου ύδατος που προέρχεται από αυτούς του SSBN τύπου Triomphant και του αεροπλανοφόρου Charles-de-Gaulle, δύο στροβίλους πρόωσης, δύο στροβιλοκινητήρες και δύο ηλεκτροκινητήρες

Πλήρωμα: 65 άτομα πλήρωμα + καταδρομείς

Διαθεσιμότητα: > 270 ημέρες ετησίως

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.