ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ενισχύεται η Διοίκηση Ταχέων Σκαφών του ΠΝ: Πρώτες δοκιμές εν πλω της Νο 6 ΤΠΚ τύπου Super Vita

Ενισχύεται η Διοίκηση Ταχέων Σκαφών του ΠΝ: Πρώτες δοκιμές εν πλω της Νο 6 ΤΠΚ τύπου Super Vita

Πραγματοποιήθηκε σήμερα δοκιμή εν πλω της υπό κατασκευή πυραυλακάτου Νο 6 εντός του κόλπου Ελευσίνας, παρουσία προσωπικού του Ναυτικού Κλιμακίου Ελευσίνας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων Νο 6 και το Νο 7 στα ναυπηγεία Ελευσίνας, ο πλους της ΤΠΚ τύπου Super Vita έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικών ελέγχων εγκατάστασης των συστημάτων της.

«Οι τελικοί έλεγχοι αποδοχής συστημάτων σκάφους (HAT, SAT) της πυραυλακάτου Νο 6 προγραμματίζονται όπως εκτελεσθούν το τρίτο τρίμηνο τρέχοντος έτους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, στο πλαίσιο προκαταρκτικών ελέγχων εγκατάστασης των συστημάτων της υπό κατασκευή πυραυλακάτου Νο 6 εκτελέστηκε περιορισμένης διάρκειας πλους εντός του κόλπου Ελευσίνας παρουσία προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού (Ναυτικό Κλιμάκιο Ελευσίνας).

Οι τελικοί έλεγχοι αποδοχής συστημάτων σκάφους (HAT, SAT) της πυραυλακάτου Νο 6 προγραμματίζονται όπως εκτελεσθούν το τρίτο τρίμηνο τρέχοντος έτους”.

Πρόκειται για την ΤΠΚ Ρ 72 «Βλαχάκος», που είχε καθελκυστεί στις 2 Ιουνίου 2018 Η επιχειρησιακή ένταξη στην δύναμη του Στόλου, αναμένεται στις αρχές του 2020.

Η ΤΠΚ 7 Ρ 73 «Καραθανάσης» πρόκειται να καθελκυστεί περί τα τέλη του 2019, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του τελευταίου προγραμματισμού. Με δεδομένο ότι όπως έχει γίνει γνωστό παλαιότερα, το πυραυλικό σύστημα της συγκεκριμένης μονάδος αναμένεται να αφιχθεί τον Ιούλιο του 2020 και η παράδοση εκτιμάται μετά τον Σεπτέμβριο.

Βέβαια ο δρόμος για την ένταξη των πλοίων στο ΠΝ είναι μακρύς καθώς πρέπει πρώτα να τοποθετηθούν ηλεκτρονικά συστήματα και όπλα, τα οποία είναι ήδη αγορασμένα, για να ξεκινήσουν οι δοκιμές αποδοχής.

Στις υπόλοιπες 5 ΤΠΚ της ίδιας κλάσης εγκαθίστανται τα βλήματα επιφανείας-επιφανείας Exocet Block 3.

Από τις 5 ΤΠΚ κλάσης «ΡΟΥΣΕΝ» ήδη οι 2 φέρουν τους υπερσύγχρονους Exocet Block 3 με βεληνεκές 180 χιλιομέτρων, (από τα 72 χλμ. των Exocet block 2) ενώ αναμένεται η τοποθέτησή τους στα υπόλοιπα τρία σκάφη.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιείται η τοποθέτηση του νέου Συστήματος διεύθυνσης Βολής ITL-70A/B3 που παρέχει τη δυνατότητα βολής των προηγμένων βλημάτων Exocet MM40 block 3.

Οι ΤΠΚ που πρόκειται να αναβαθμίσουν το Σ∆Β είναι οι P-67»ΡΟΥΣΣΕΝ», P-68 «∆ΑΝΙΟΛΟΣ» και P-69 «ΚΡΥΣΤΑΛΛΙ∆ΗΣ» ενώ οι Ρ-70 «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» και Ρ-71 «ΡΙΤΣΟΣ» έχουν ήδη εφοδιαστεί με τα νέα βλήματα, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τις υπόλοιπες δύο που ναυπηγούνται οι οποίες θα φέρουν εξαρχής το νέο Σ∆Β .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.