ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ελληνική φρεγάτα σε άσκηση ΗΠΑ-Ουκρανίας στην Κριμαία

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) ανακοίνωσε ότι η φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» θα συμμετάσχει στην άσκηση «SEA BREEZE 06» η οποία θα διεξαχθεί από 18 έως 28 Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου της Κριμαίας, στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άσκηση «SEA BREEZE 06» είναι πολυεθνική ναυτική άσκηση η οποία οργανώνεται από κοινού από την Ουκρανία και τις ΗΠΑ στο πνεύμα του προγράμματος «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη» (Partnership For Peace) και φιλοξενείται από την Ουκρανία. Περιλαμβάνει διάφορα είδη επιχειρήσεων όπως  προστασίας ναυτικής δύναμης,  έρευνας-διάσωσης (SAR-Search and Rescue, αντιαεροπορικές, ανθυποβρυχιακές και αμφίβιες. Οι χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση είτε με μονάδες, είτε με προσωπικό, είναι με αλφαβητική σειρά, το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, η Αυστρία, η Γεωργία, η  Δανία, η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Μολδαβία, η Ουκρανία, η ΠΓΔΜ, η Ρωσία και η Τουρκία. Η πρόσφατη εμπλοκή των σχέσεων Ρωσίας και Ουκρανίας με αφορμή τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στην περιοχή εγείρει ωστόσο ανησυχία σχετικά με το κατά πόσον θα υπάρξει ρωσική αντίδραση, ή έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες συνεννοήσεις ώστε να αποτραπεί τέτοιο ενδεχόμενο. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.