Το ιρακινό τάνκερ δήλωσε ότι κατευθύνεται προς την Τουρκία – Συνεχίζεται το «θρίλερ» (φωτο)

Το ιρακινό τάνκερ δήλωσε ότι κατευθύνεται προς την Τουρκία – Συνεχίζεται το «θρίλερ» (φωτο)

Νέα εξέλιξη καταγράφηκε στην «ταραχώδη» υπόθεση του ιρανικού τάνκερ Adrian Darya 1, που το τελευταίο διάστημα συγκεντρώνει τα «φώτα» διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Το Adrian Darya 1, που από την Πέμπτη πλέει ανάμεσα στην Κύπρο και την Τουρκία, μετά από ημέρες «σιωπή» δήλωσε τον προορισμό του στην υπηρεσία Marine Traffic. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ιρανικό τάνκερ έβαλε «πλώρη» για το Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα), στο νοτιανατολικό άκρο της Τουρκίας.

Σύμφωνα πάντως με την υπηρεσία Tanker Trackers, η δήλωση του προορισμού δεν σημαίνει ότι τελικά θα καταπλεύσει και θα ελλιμενιστεί στην Αλεξανδρέττα της Τουρκίας. «Η Τουρκία δεν θα εισάγει αυτό το πετρέλαιο» επισημαίνει το Tanker Trackers συγκεκριμένα.

Το «θρίλερ» με το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1

Υπενθυμίζεται ότι το ιρανικό τάνκερ Grace 1 (νυν Adrian Darya 1) κατασχέθηκε στις 4 Ιουλίου από τις Αρχές του Γιβραλτάρ. Στις 18 Αυγούστου, ωστόσο, απέπλευσε από το Γιβραλτάρ δηλώνοντας ως προορισμό το λιμάνι της Καλαμάτας.

Ακολούθησαν αυστηρές προειδοποιήσεις των ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς αξιωματούχους να προαναγγέλλουν αυστηρές κυρώσεις προς όποια χώρα θα παρείχε βοήθεια στο ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 και στο πλήρωμά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγες ημέρες αργότερα, ωστόσο, το Adrian Darya 1 άλλαξε ρότα σημαίνοντας λήξη συναγερμού σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.