ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ στην Σομαλία

Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ στην Σομαλία

Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ (F 461) θα μεταβεί μέσα στον Ιούνιο στην Σομαλία.

Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ (F 461) θα μεταβεί μέσα στον Ιούνιο στην Σομαλία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανακοινώθηκε στα πλαίσια της ενημέρωσης του Τύπου από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχο Γεώργιο Καραμαλίκη. Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ πρόκειται να αποπλεύσει από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας στις 24 Ιουνίου, ενώ η παραμονή της στον κόλπο του Άντεν, στο Κέρας της Αφρικής και γενικότερα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Αφρικής θα διαρκέσει τέσσερις μήνες περίπου.

Όπως έγινε επίσης γνωστό αυτή την περίοδο η φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ βρίσκεται στις Σεϋχέλες μέχρι να περάσει η περίοδος των Μουσώνων στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ υπηρέτησε με τα χρώματα του Ναυτικού της Ολλανδίας, ως HMNLS VAN KINSBERGEN (F809), από το 1977 έως το 1993. Το σκάφος παρελήφθη από το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) στις 1 Μαρτίου 1995 ενώ κατέπλευσε στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας στις 15 Μαΐου 1995. Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του με το ΠΝ το σκάφος έχει λάβει μέρος σε πολλές και απαιτητικές διεθνείς αποστολές όπως για παράδειγμα οι επιχειρήσεις ACTIVE-ENDEVOUR το 2002 και ENDURING FREEDOM το 2003.

Ο οπλισμός του σκάφους αποτελείται από ένα πυροβόλο των 76 χιλ. OTO Melara, ένα σύστημα εγγύς αεροπορικής προστασίας τύπου Phalanx, καθώς και φέρει κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας-επιφανείας Harpoon και επιφανείας-αέρος Sea Sparrow. Το σκάφος έχει επίσης την δυνατότητα μεταφοράς έως και δύο ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου ΑΒ 212ASW.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr        

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.