ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: Εξαγωγικό συμβόλαιο για νέα κορβέτα τουρκικής σχεδίασης

Τουρκία: Εξαγωγικό συμβόλαιο για νέα κορβέτα τουρκικής σχεδίασης

Ακόμη ένα εξαγωγικό συμβόλαιο κέρδισε η τουρκική ναυπηγική βιομηχανία αποδεικνύοντας ότι εφόσον υπάρχει όραμα και μεθοδική δουλειά σε συνδυασμό με μια επιθετική εμπορική πολιτική το αποτέλεσμα δεν αργεί να έρθει.

Πιο αναλυτικά μια κορβέτα κλάσης “Turkmen” πρόκειται να ναυπηγήσει στα ναυπηγεία του Turkmenbashi του Τουρκμενιστάν η τουρκική ναυπηγική κοινοπραξία “Gülhan & Dearsan İş Ortaklığı” (“Gulhan & Dearsan Business Partnership”).

Η τουρκικής σχεδίασης κορβέτα θα έχει μήκος 65 μέτρα έχει παραγγελθεί από το ναυτικό του Τουρκμενιστάν και θα είναι εξοπλισμένοι με πολλά τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής οπλικά και ηλεκτρονικά συστήματα.

Όπως φαίνεται και από την μακέτα που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την τουρκική εταιρεία η νέα κορβέτα θα είναι εξοπλισμένη με ένα κύριο πυροβόλο OtoMelara Super Rapid 76 χλστ/62 διαμετρημάτων, οκτώ κάθετες κυψέλες εκτόξευσης πυραύλων, δύο τηλεχειριζόμενες πλατφόρμες οπλισμού τύπου STAMP της Aselsan με πυροβόλο των 12,7 χλστ. και δύο τηλεχειριζόμενες πλατφόρμες οπλισμού τύπου SMASH της Aselsan με πυροβόλο των 30 χλστ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπρόσθετα, ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Gökdeniz της Aselsan εξοπλισμένο με δύο πυροβόλα των 35 χλστ, έναν τηλεχειριζόμενο εξαπλό εκτοξευτή ρουκετών ανθυποβρυχιακού πολέμου τύπου DSH καθώς και δύο συστήματα εκτόξευσης αναλωσίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κορβέτα θα μπορεί να υποστηρίξει αλλά όχι να φιλοξενήσει ένα ελικόπτερο 10 τόνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.