Το αμερικανικό Ναυτικό εκτόξευσε τέσσερις SLBM Trident

Το αμερικανικό Ναυτικό εκτόξευσε τέσσερις SLBM Trident

Το αμερικανικό Ναυτικό ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι πυρηνοκίνητο υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Ohio πραγματοποίησε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις τεσσάρων βαλλιστικών πυραύλων Trident II D5 για να επιβεβαιώσουν την απόδοσή τους έπειτα από πρόγραμμα επέκτασης ζωής που είχαν υποβληθεί.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από το USS Nebraska (SSBN-739) στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καλιφόρνιας αυτή την εβδομάδα (από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου), ενώ εκτοξεύτηκαν συνολικά τέσσερεις πύραυλοι Trident IID5 χωρίς πυρηνικές κεφαλές.

Το στρατηγικό όπλο Trident II (D5), αρχικά ήταν σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με διάρκεια ζωής έως το 2024, υποβλήθηκε όμως πρόσφατα σε μια επέκταση ζωής που θα το διατηρήσει σε λειτουργία μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2040, αφού δεν υπήρχε στον ορίζοντα βιώσιμο πρόγραμμα σχεδίασης και παραγωγής νέου τύπου υποβρυχίως εκτοξευόμενων βαλλιστικών πυραύλων.

Οι πύραυλοι του τύπου αυτού είναι το βασικό όπλο των στρατηγικών υποβρυχίων των κλάσεων Ohio και Vanguard του αμερικανικού και βασιλικού Ναυτικού αντίστοιχα, ενώ θα είναι παράλληλα το βασικό όπλο και των διάδοχων κλάσεων Columbia και Dreadnought αντίστοιχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 176 δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων Trident IID5.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.