ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ναύσταθμος Σαλαμίνας: Κατασβέστηκε φωτιά που ξέσπασε στο ναρκαλιευτικό ΕΥΝΙΚΗ Μ-61

Ναύσταθμος Σαλαμίνας: Κατασβέστηκε φωτιά που ξέσπασε στο ναρκαλιευτικό ΕΥΝΙΚΗ Μ-61

Συναγερμός σήμανε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας καθώς ξέσπασε πυρκαγιά στο ναυρκαλιευτικό “ΕΥΝΙΚΗ”.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο και επεκτάθηκε στο πλοίο.

Άμεσα έσπευσαν να την σβήσουν η πυροσβεστική του Ναυστάθμου Σαλαμίνας και τα πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή.

Λίγες ώρς αργότερα, η φωτιά έσβησε χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ναρκαλιευτικό ΕΥΝΙΚΗ

Το πλοίο αποτελεί το ένα από τα δύο Ναρκοθηρευτικά τύπου OSPREYπου παρέλαβε το Ελληνικό Ναυτικό από το Αμερικάνικο Ναυτικό και ένα από τα δώδεκα τύπου OSPREYπου κατείχε το Αμερικάνικο Ναυτικό.

Κατασκευάστηκε από τα ναυπηγεία της AVONDALEINDUSTRIESINC στο NEWORLEANSLAαπό GRP.

Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1993 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση στις 4 Ιανουαρίου 1994. Παρελήφθη από το Αμερικάνικο Ναυτικό με το όνομα MHCPELICAN και χαρακτηριστικά Μ – 53.

Στις 7 Ιανουαρίου 2007 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου από το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Ινγκλεσάιντ στο Τέξας. Την 16 Μαρτίου 2007 παρελήφθη από τον ΠΛΩΤΑΡΧΗ Ν. ΓΟΥΝΑΡΗ Π.Ν. και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΕΥΝΙΚΗ (Μ–61).

Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του INGLESIDEμέχρι τις 29 Ιουνίου οπότε και μεταφέρθηκε στο ναυπηγείο του CORPUSCHRISTI.

Την 21 Δεκεμβρίου 2007 το πλοίο φορτώθηκε στο δεξαμενόπλοιο DOCKEXPRESS12 για την μεταφορά του στην Ελλάδα. Την 16 Ιανουαρίου 2008 το πλοίο αποδεξαμενίστηκε στο ΝΣ από το δεξαμενόπλοιο που το μετέφερε. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (Δ/ΝΑΡ).

Το όνομα ΕΥΝΙΚΗ εμπνεύστηκε από την Ελληνική Μυθολογία. Η Ευνίκη ήταν μία από τις πενήντα Νηηρίδες της αρχαίας Ελλάδας. Ήταν η κόρη του Νηρέα και της Ωκεανίδας. Οι Νηηρίδες ζούσαν στην θάλασσα.

Κατά την διάρκεια της ημέρας έπαιζαν με τα δελφίνια, κολυμπούσαν και φρόντιζαν την ομορφιά τους. Επίσης είχαν την δύναμη να μετατρέπουν την κατάσταση της θαλάσσης από ηρεμία σε φουρτούνα. Γενικά οι Νηηρίδες μας υπενθυμίζουν τα θετικά πράγματα που προσφέρει η θάλασσα στην ανθρωπότητα.

Γενικά στοιχεία πλοίου

Μέγιστο μήκος: 187 ft 10 in – 57,254 m

Mήκος μεταξύ καθέτων: 174 ft

Μέγιστο πλάτος: 35 ft 11in

Ύψος Ιστού: 74 ft – 22,5 m

Έμφορτο Βύθισμα (full load): ΠΡ: 3,3m

ΠΜ: 3,3m

Άφορτο Βύθισμα (light load): ΠΡ: 3,1m

ΠΜ: ,31m

Έμφορτο Εκτόπισμα (full load) 970Μ.Τons

Άφορτο Εκτόπισμα (light load) 883 M.Tons

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.