ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κατέπλευσε στην Κέρκυρα η φρεγάτα του ρωσικού Ναυτικού «Ναύαρχος Μακάροφ»

Κατέπλευσε στην Κέρκυρα η φρεγάτα του ρωσικού Ναυτικού «Ναύαρχος Μακάροφ»

Από σήμερα 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Κέρκυρας θα βρίσκεται η φρεγάτα «Admiral Makarov» του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με το «Corfunews», το πλοίο συμμετέχει στους εορτασμούς της 17ης Ελληνορωσικής Εβδομάδας στην Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά και οι κάτοικοι θα μπορούν να το επισκεφθούν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (5-7 το απόγευμα), την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου (10-12 το πρωί), τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου (3-5 το απόγευμα) και την Τρίτη 1 Οκτωβρίου (10-12 το πρωί).

Όπως ανακοινώνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η παρουσία του πλοίου σχετίζεται με «την απελευθέρωση των νησιών από τον Ναύαρχο Ουσακώφ», ο οποίος τον Μάρτιο του 1799, εκμεταλλευόμενος τη δυσαρέσκεια των κατοίκων των Ιονίων Νήσων για τους Γάλλους, κατέλαβε τα νησιά. Η παρουσία των Ρώσων οδήγησε το 1800 στην ίδρυση του πρώτου σύγχρονου ελληνικού κράτους μετά το τέλος του Βυζαντίου, της «Επτανήσου Πολιτείας».

Η φρεγάτα «Admiral Makarov» εισήλθε σε υπηρεσία στις 27 Δεκεμβρίου 2017 και ανήκει στην κλάση Admiral Grigorovich. Ο κύριος οπλισμός της συμπεριλαμβάνει 1 πυροβόλο των 100mm, 8 όπλα μακρού πλήγματος Kalibr, 24 Α/Α πυραύλους 9M317M, 2 CIWS AK-630, 1 RBU-6000 και 2 διπλούς τορπιλοσωλήνες των 533mm.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.