ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συμμετοχή ΠΝ σε αλβανική άσκηση-επίσκεψη Α/ΓΕΝ στην Αλβανία

Συμμετοχή ΠΝ σε αλβανική άσκηση-επίσκεψη Α/ΓΕΝ στην Αλβανία

Η κανονιοφόρος «ΑΗΤΤΗΤΟΣ» θα συμμετάσχει στην άσκηση ADRION – LIVEX 09 η οποία διεξάγεται από 9 έως 12 Ιουνίου 2009 στη θαλάσσια περιοχή Δυτικών ακτών Αλβανίας – Ιταλίας.

H κανονιοφόρος «ΑΗΤΤΗΤΟΣ» θα συμμετάσχει στην άσκηση ADRION – LIVEX 09 η οποία διεξάγεται από 9 έως 12 Ιουνίου 2009 στη θαλάσσια περιοχή Δυτικών ακτών Αλβανίας – Ιταλίας, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην άσκηση η οποία διοργανώνεται από τo Αλβανικό Ναυτικό, λαμβάνουν μέρος μονάδες και προσωπικό από τις χώρες μέλη της «Αδριατικής – Ιόνιας Συνεργασίας  «ADRION)» (Αλβανία, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαυροβούνιο και Σλοβενία).

Σκοπός της άσκησης η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, είναι η εξάσκηση των Ναυτικών Δυνάμεων και η προώθηση της συνεργασίας των χωρών που μετέχουν στην ADRION.

Η άσκηση περιλαμβάνει εν όρμω, και εν πλω εκπαίδευση και ειδικότερα τεχνικές ασκήσεις, ασκήσεις πυρών, καθώς και γυμνάσια σύνθεσης ναυτικής εικόνας, αντιμετωπίσεως ασύμμετρης απειλής, MIO (Maritime Interdiction Operations), NEO (Non-Combatant Evacuation Operations) και SAR (Search and Rescue).

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, ο Αρχηγός του ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ, συνοδευόμενος από επιτελείς του, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία από 10 έως 12 Ιουνίου 2009 προκειμένου να συμμετάσχει στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors’ Day) της ασκήσεως ADRION LIVEX 2009.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Αρχηγός του ΓΕΝ θα επισκεφθεί το Αλβανικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού όπου θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Πλοίαρχο Kristaq Gerveni.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.