Ολοκλήρωση διακλαδικής άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ ’09»

Ολοκλήρωση διακλαδικής άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ ’09»

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ατρατηγός Δημήτριος Γράψας, ο
αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ και ο αρχηγός Στόλου
αντιναύαρχος Ιωάννης Καραΐσκος ΠΝ,  παρακολούθησαν σήμερα (12-6-09) από
τη Φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ»  την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης “ΚΑΤΑΙΓΙΣ
‘09”, όπως αναφέρει σχετικά δελτίο Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ατρατηγός Δημήτριος Γράψας, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Καραΐσκος ΠΝ,  παρακολούθησαν σήμερα (12-6-09) από τη Φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ»  την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης “ΚΑΤΑΙΓΙΣ ‘09”, όπως αναφέρει σχετικά δελτίο Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

Στην άσκηση “ΚΑΤΑΙΓΙΣ ‘09”, η οποία διεξήχθει στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, συμμετέχει το σύνολο των εν ενεργεία μονάδων και υπηρεσιών του Αρχηγείου Στόλου, μονάδες και τμήματα των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος. Η άσκηση ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουνίου με τον επανάπλου των πλοίων στο ναύσταθμο.

Σκοπός της άσκησης είναι, η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο, η δοκιμή και αξιολόγηση των επιχειρησιακών σχεδίων και τακτικών, η ενίσχυση της διακλαδικής συνεργασίας και η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.

Εξάλλου την Πέμπτη, εκτελέστηκε στο Πεδίο Βολής Κρήτης με απόλυτη επιτυχία βολή αναβαθμισμένου κατευθυνόμενου βλήματος τηλεμετρίας επιφανείας – αέρος (ESSM) Sea Sparrow, από τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» (F-453) κατά στόχου iris jet (τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος με δυνατότητα καταγραφής και αξιολογήσεως των παραμέτρων βολής).

Η επιτυχής βολή (κατάρριψη ιπταμένου στόχου) εκτελέστηκε στο πλαίσιο των βολών αποδοχής, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του καθέτου εκτοξευτή GMVLS Μk-48 του πλοίου από τεχνικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.