ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσικό υποβρύχιο διείσδυσε έξω από ναυτική βάση του Ισραήλ και παρέμεινε αθέατο επί δύο 24ωρα

Ρωσικό υποβρύχιο διείσδυσε έξω από ναυτική βάση του Ισραήλ και παρέμεινε αθέατο επί δύο 24ωρα

Ρωσικό υποβρύχιο παραβίασε πριν μερικές εβδομάδες τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ, χωρίς να εντοπιστεί, μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ. Σύμφωνα αυτά, το υποβρύχιο εντοπίστηκε από το ισραηλινό Ναυτικό μόνο όταν έφτασε έξω από ναυτική βάση στο κεντρικό Ισραήλ.

Η χώρα έχει υιοθετήσει χωρικά ύδατα 12 ναυτικά μίλια (22 χιλιόμετρα) και η διείσδυση έγινε εντός αυτής της θαλάσσιας ζώνης, στα 8 ναυτικά μίλια (15 χιλιόμετρα).

Μόλις το ισραηλινό Ναυτικό κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ρωσικό υποβρύχιο, το ισραηλινό Ναυτικό ενεργοποίησε τον ναυτικό μηχανισμό συντονισμού (Naval Coordination Mechanism) που έχει θεσπιστεί ανάμεσα στις δυο χώρες με αφορμή την κατάσταση στη Συρία, ώστε να αποφεύγονται ή να αποσοβούνται καταστάσεις που θα μπορούσαν να κλιμακωθούν.

Η συνεννόηση ανάμεσα στις δυο πλευρές οδήγησε σε στην αποχώρηση του ρωσικού υποβρυχίου από τα ισραηλινά χωρικά ύδατα, το οποίο κινήθηκε δυτικά. Η ισραηλινή πλευρά δεν έχει επίσης διευκρινίσει για πόσο χρονικό διάστημα βρέθηκε εντός των χωρικών υδάτων το υποβρύχιο, αλλά με στοιχεία που έγιναν γνωστά εν συνεχεία υπολογίζεται ότι παρέμεινε περίπου δύο 24ωρα.

Το υποβρύχιο ήταν συμβατικό πετρελαιοκίνητο κλάσης Kilo II, το οποίο θεωρείται το πλέον αθόρυβο συμβατικό υποβρύχιο παγκοσμίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.