ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φιλιππίνες: Ξεκίνησαν οι δοκιμές για τη δεύτερη φρεγάτα κλάσης «Jose Rizal»

Φιλιππίνες: Ξεκίνησαν οι δοκιμές για τη δεύτερη φρεγάτα κλάσης «Jose Rizal»

Το Ναυτικό των Φιλιππίνων ανακοίνωσε την έναρξη των πρώτων θαλάσσιων δοκιμών της φρεγάτας κατευθυνομένων βλημάτων BRP “Jose Rival” (FF-150) η οποία ναυπηγήθηκε από τη Νοτιοκορεατική Hyundai Heavy Industries.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Ναυτικού των Φιλιππίνων, η συγκεκριμένη σειρά δοκιμών θα εκτελεστεί αποκλειστικά από προσωπικό των ναυπηγείων, υπό την επίβλεψη ομάδας αξιωματικών του πρώτου.

Πιο συγκεκριμένα το μήκους 107,5 μέτρων σκάφος, και μέγιστου εκτοπίσματος 2.600 τόνων θα πλεύσει στις θάλασσες του Ulsan, του Busan και του Mokpo στη Νότια Κορέα.

Η παράδοσή του στο Ναυτικό των Φιλιππίνων είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο του 2020 και για το σκοπό αυτό πολλά από τα μέλη του αρχικού πληρώματός του βρίσκονται ήδη στις εγκαταστάσεις της Hyundai Heavy Industries για σκοπούς εκπαίδευσης.

Στις 8 Νοεμβρίου του 2019, καθελκύστηκε και το αδελφό σκάφος BRP “Antonio Luna” (FF-151), το οποίο με τη σειρά του θα ξεκινήσει τη διαδικασία των θαλάσσιων δοκιμών σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών από σήμερα.

Και οι δύο φρεγάτες έχουν δυνατότητες ανθυποβρυχιακού αγώνα (Anti-Submarine Warfare-ASW), αεράμυνας περιοχής (Anti-Air Warfare – AAW), εναντίον σκαφών επιφανείας (Anti-Surface Warfare – ASUW), καθώς και ηλεκτρονικού πολέμου (Electronic Warfare – EW).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.