ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παραδόθηκε στο κινεζικό Ναυτικό το δεύτερο αεροπλανοφόρο

Παραδόθηκε στο κινεζικό Ναυτικό το δεύτερο αεροπλανοφόρο

Υπό το βλέμμα του προέδρου της Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζιν Πινγκ, το δεύτερο κινεζικό αεροπλανοφόρο με την επίσημη πια ονομασία και πλευρικά “CV017 Shandong”, παραδόθηκε στο Ναυτικό της χώρας στις 17 Δεκεμβρίου 2019.

Το δεύτερο αεροπλανοφόρο, που ναυπηγήθηκε στο Νταλιάν, τοποθετήθηκε οργανικά στη Νότια Ναυτική Διοίκηση αφού πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή ένταξης σε υπηρεσία στο ναύσταθμο Σάνια στο νησί Χαϊνάν.

Το Shandong (CV017) είναι ένα κινέζικο αεροπλανοφόρο πρώτης γενιάς που καθελκύστηκε για λογαριασμό του Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN) της Κίνας στις 26 Απριλίου 2017.

Είναι το δεύτερο αεροπλανοφόρο της χώρας μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του πρώην σοβιετικού Liaoning πάνω στο οποίο βασίζεται σχεδιαστικά. Επιπλέον, είναι το πρώτο αεροπλανοφόρο που ναυπηγήθηκε ολοκληρωτικά εγχώρια στην Κίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δε εργασίες και για ένα τρίτο αεροπλανοφόρο βρίσκονται σε εξέλιξη στα ναυπηγεία Τζιανγκ ναν. Το τρίτο αεροπλανοφόρο θα είναι ένα νέο σχέδιο, συμβατικής πρόωσης εξοπλισμένο με καταπέλτες αντί για κεκλιμένη ράμπα απονηώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.