ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Κίνα πρωτοπορεί: Έτοιμο το πρώτο made in China αεροπλανοφόρο (φώτο-βίντεο)

Η Κίνα πρωτοπορεί: Έτοιμο το πρώτο made in China αεροπλανοφόρο (φώτο-βίντεο)

Το πρώτο made in China αεροπλανοφόρο, επ’ ονόματι «Σαντόνγκ», ενέταξε και επίσημα σε υπηρεσία η Κίνα, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την ανάδειξή της σε ναυτική δύναμη σε μια εποχή εντάσεων με τις ΗΠΑ για το εμπόριο και χώρες της περιοχής για τη διαφιλονικούμενη Νότια Σινική Θάλασσα.

Πρόκειται για το δεύτερο αεροπλανοφόρο του στόλου της Κίνας μετά το σοβιετικής κατασκευής Λιαονίνγκ, που είχε αγοράσει το 1998 από την Ουκρανία και το ανακαίνισε. Σύμφωνα με τη South China Morning Post, θα μπορεί να μεταφέρει 36 μαχητικά J-15 (το «Liaoning» φέρει 24).
https://twitter.com/globaltimesnews/status/1206927932666441728

Περίπου 5.000 μέλη των ναυτικών δυνάμεων και εργάτες των ναυπηγείων παρέστησαν στην τελετή κοντά στην πόλη Σάνια, όπου ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ παρέδωσε μια κινεζική σημαία και ένα πιστοποιητικό με το επίσημο όνομα του πλοίου στον κυβερνήτη και τον πολιτικό κομισάριο του πλοίου.

Η ναυτική βάση στην επαρχία Χαϊνάν, όπου έγινε η τελετή της επίσημης ένταξης του αεροπλανοφόρου στο κινεζικό πολεμικό ναυτικό, «βλέπει» στη Νότια Σινική Θάλασσα, όπου η Κίνα έχει εμπλακεί σε μια διαμάχη για τα πλούσια υποβρύχια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
https://twitter.com/RupprechtDeino/status/1206900570528919553

​Η Κίνα διεκδικεί ολόκληρο τον στρατηγικό θαλάσσιο διάδρομο, απ’ όπου διακινούνται ετησίως εμπορεύματα αξίας περίπου πέντε τρισεκατομμυρίων δολαρίων, προσκρούοντας στις αντιδράσεις πέντε γειτονικών χωρών και μάλιστα έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις με την κατασκευή τεχνητών νησιών, που εξόπλισε με συστοιχίες πυραύλων και στρατιωτικά αεροδρόμια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το «Σαντόνγκ», το οποίο κινείται με συμβατική και όχι πυρηνική προώθηση και έχει εκτόπισμα 50.000 τόνων, ολοκλήρωσε πέρυσι το δοκιμαστικό στάδιο και τον περασμένο μήνα εν πλω προς το Χαϊνάν πέρασε από τα στενά της Ταϊβάν, που έστειλε πλοία και αεροσκάφη για να παρακολουθήσουν τη διέλευσή του. Η Κίνα προσπαθεί να πάρει από τις ΗΠΑ τα ηνία ως κυρίαρχη ναυτική δύναμη στην Ασία και ήδη διαθέτει το μεγαλύτερο πολεμικό ναυτικό στον κόσμο, όσον αφορά στον αριθμό σκαφών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.