Η επίσκεψη του Α/ΓΕΝ στην Ρωσία

Η επίσκεψη του Α/ΓΕΝ στην Ρωσία


Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού
αντιναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης (ΠΝ) πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες
επίσημη επίσκεψη στην Ρωσία στο πλαίσιο Διεθνούς Εκθέσεως International
Maritime Defence Show 2009 (IMDS 2009).

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης (ΠΝ) πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες επίσημη επίσκεψη στην Ρωσία στο πλαίσιο Διεθνούς Εκθέσεως International Maritime Defence Show 2009 (IMDS 2009).

Σχετικό δελτίο Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρει τα εξής:

«Στην επίσημη τελετή έναρξης της διεθνούς εκθέσεως International Maritime Defence Show 2009 (IMDS 2009), την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009, παρέστη ο Αρχηγός του ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αγία Πετρούπολη.

Την επίσημη τελετή χαιρέτησαν με ομιλίες τους μεταξύ άλλων και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergei Ivanov, η Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης κυρία Valentina Matvienko, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Manturov καθώς και ο Αρχηγός του Ναυτικού Ναύαρχος Vladimir Visotskiy.

Μετά την τελετή έναρξης ο Έλληνας Α/ΓΕΝ ξεναγήθηκε στους χώρους και τα περίπτερα της έκθεσης ενώ επισκέφθηκε και ένα αερόστρωμνο αποβατικό σκάφος (Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς) τύπου ZUBR (Νατοϊκή ονομασία POMORNIK) του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μετά την ξενάγηση, ο Αρχηγός του ΓΕΝ είχε κατ’ ιδίαν επίσημη συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του, Ναύαρχο Vladimir Visotskiy, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της Ρωσικής Κρατικής Εταιρείας Αμυντικών Εξαγωγών (Rosoboronexport). Μεταξύ των θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που συζητήθηκαν για τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο Ναυτικών, ήταν τα θέματα υποστήριξης των κατεχομένων από το Ελληνικό ΠΝ, Πλοίων Ταχείας Μεταφοράς τύπου ZUBR ενώ έγινε επίσημη πρόσκληση στο Ρώσο Αρχηγό να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του 2010 την οποία και αποδέχθηκε..

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην έκθεση ο Αρχηγός του ΓΕΝ συναντήθηκε με την Κυβερνήτη της πόλης και πρώην Πρέσβειρα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, κυρία Valentina Matvienko με την οποία αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος, ενώ είχε και συναντήσεις με τον Αρχηγό του ΓΕΝ της Ιταλίας Ναύαρχο Paolo La Rosa καθώς και τον Υπαρχηγό του Ολλανδικού Ναυτικού Υποναύαρχο Willem Nagtegaal.

Η επίσκεψη ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Ιουνίου 2009.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.