Στο λιμάνι του Βόλου κατευθύνεται το γαλλικό ελικοπτεροφόρο “Dixmude”

Στο λιμάνι του Βόλου κατευθύνεται το γαλλικό ελικοπτεροφόρο “Dixmude”

Στο λιμάνι του Βόλου αναμένεται να καταπλεύσει αύριο το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude», στο πλαίσιο της πολυεθνικής, διακλαδικής άσκησης Ελλάδας-Γαλλίας-ΗΠΑ με την επωνυμία «Μέγας Αλέξανδρος 2020», που διεξάγεται από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και του Αιγαίου.

Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο έχει μήκος 200 μέτρα, υπηρεσιακή ταχύτητα 19 κόμβους, διαθέτει κατάστρωμα 5.200 τ.μ. και έχει δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 16 ελικοπτέρων ΝΗ90 αλλά και 100 τροχοφόρων τεθωρακισμένων, ενώ διαθέτει μίνι νοσοκομείο και μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα έως και 500 άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φετεινή άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιείται με τη συμμετοχή Ελλήνων, Αμερικανών και Γάλλων πεζοναυτών και κομάντος και αφορά στη συνεκπαίδευση σε βολές, σε πεδία επιχειρήσεων, άλματα αλεξιπτωτιστών, με επιπρόσθετη παρουσία μεγάλου αριθμού γαλλικών ελικοπτέρων (μεταφοράς προσωπικού), που αναμένεται να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις από κοινού με τα ελληνικά (Apache) και τα αμερικανικά ελικόπτερα (Apache, Βlack Hawk), τα οποία αυτήν την περίοδο εδρεύουν στην αεροπορική βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, λίγο έξω από τον Βόλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.