«Λόγχη» και «Αναπνευστήρ» – Σε εξέλιξη ασκήσεις του ΠΝ με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια (φωτό)

«Λόγχη» και «Αναπνευστήρ» – Σε εξέλιξη ασκήσεις του ΠΝ με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια (φωτό)

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η άσκηση “Λόγχη”, η οποία είναι προκεχωρημένη άσκηση πυρών, στο Μυρτώο Πέλαγος. Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος μονάδες κρούσεως επιφανείας.

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 18 έως την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 διεξήχθη η προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας «ΛΟΓΧΗ» (προκεχωρημένη άσκηση πυρών), με τη συμμετοχή πλοίων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, καθώς και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Ταυτόχρονα, ανατολικά της Κρήτης πραγματοποιείται η άσκηση “Αναπνευστήρ” με την συμμετοχή υποβρυχίων. Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα ελληνικά υποβρύχια “Παπανικολής”, Τype 214 που έχουν απλώσει δίχτυ προστασίας σε Κάρπαθο και Ρόδο, μέχρι το Καστελλόριζο.

Ταυτόχρονα, μονάδες επιφανείας αλλά και υποβρύχια συμμετέχουν στις πολυεθνικές δυνάμεις και διασυμμαχικές επιχειρήσεις/ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου.

Την ίδια στιγμή η τουρκική παρουσία με φρεγάτα στην Λιβύη αφορά την τουρκική φρεγάτα Salih Reis, κλάσης ΜΕΚΟ, η οποία συμμετέχει στην ΝΑΤΟϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία παίρνει μέρος και η Ελλάδα με την φρεγάτα “Αιγαίο” καθώς και ο Καναδάς με την Ιταλία, με μία φρεγάτα η κάθε μία. Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την άσκηση και τα 4 πλοία θα κατευθυνθούν προς την Ιταλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.