ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Από τον κόσμο του «Star Wars» στην πραγματικότητα: Αυτό είναι το νέο πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ! (φώτο)

Από τον κόσμο του «Star Wars» στην πραγματικότητα: Αυτό είναι το νέο πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ! (φώτο)

Μπορεί να θυμίζει το «Star Destroyer», από την ταινία «Star Wars», όμως δεν είναι. Αυτό είναι το νέο μη επανδρωμένο πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Οργανισμός Εξελιγμένων Έργων Άμυνας (DARPA), που αναπτύσσει εξοπλισμό για τον αμερικανικό στρατό, στοχεύει στη δημιουργία μη επανδρωμένου πολεμικού πλοίου, το οποίο, σύμφωνα με παρατηρητές, μοιάζει με σκάφος του «Star Wars».

Το πιο πρόσφατο πρότζεκτ του DARPA έγινε γνωστό τον περασμένο Ιανουάριο από το Defense News και ο Οργανισμός υποστήριξε τότε πως «θα αμφισβητήσει το παραδοσιακό πρότυπο ναυτικής αρχιτεκτονικής».

Το εν λόγω πλοίο φέρει την ονομασία «NOMARS» που αντιστοιχεί στο «No Manning Required» ή στο «No Mariners».

Πάντως, σύμφωνα με το DARPA, «αφαιρώντας το ανθρώπινο στοιχείο από όλα τα θέματα σχεδιασμού πλοίων, το «NOMARS» θα επιδείξει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως το μέγεθος, το κόστος, η αξιοπιστία στη θάλασσα, η δυνατότητα επιβίωσης στη θάλασσα, τη δυνατότητα επιβίωσης από εχθρικές ενέργειες και η υδροδυναμική απόδοση».

https://twitter.com/LavenderNRed/status/1258460106515234816

Ο Μάικ Λίχι, ο οποίος είναι επικεφαλής του Γραφείου Τακτικής Τεχνολογίας στο DARPA, μίλησε σχετικά με την προσπάθεια για το «NOMARS» στο ετήσιο συνέδριο του C4ISRNet αυτή την εβδομάδα μέσω βίντεο και είπε ότι το έργο προχωρούσε ξεχωριστά από άλλες απόπειρες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων πλοίων, γιατί κανείς δεν είναι πραγματικά σίγουρος αν η ιδέα θα εξελιχθεί.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε, σύμφωνα με το C4ISRNet:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το «NOMARS» εξελίσσεται με κεντρικό στόχο την εξ ολοκλήρου αφαίρεση των ανθρώπων από το πλοίο. Αυτή είναι μια επικίνδυνη προσπάθεια. Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται να εξελιχθεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.