ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διμερής ελληνο-αιγυπτιακή ναυτική άσκηση

Διμερής ελληνο-αιγυπτιακή ναυτική άσκηση

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι το διήμερο 5 και 6  Σεπτεμβρίου δυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου θα διεξαχθεί το εν πλω μέρος  της άσκησης «ALEXANDROUPOLIS 06».

Η άσκηση «ALEXANDROUPOLIS 06» είναι  διμερής ναυτική άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου η οποία  άρχισε στις 3 Σεπτεμβρίου με την συγκέντρωση των ναυτικών μονάδων στην Σούδα και την εκεί διεξαγωγή γυμνασίων εν όρμω και εθιμοτυπικών εκδηλώσεων. Την 5η και 6η Σεπτεμβρίου προβλέπεται εκπαίδευση εν πλω, την 7η Σεπτεμβρίου κατάπλους των πλοίων στην Σούδα και την 8η Σεπτεμβρίου απενημέρωση της άσκησης και αποδέσμευση των συμμετεχόντων μονάδων. Στην άσκηση συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς οι φρεγάτες ΣΠΕΤΣΑΙ (τύπου MEKO-200HN) και ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (τύπου Standard), το πετρελαιοφόρο ΖΕΥΣ και το ρυμουλκό ΙΑΣΩΝ, ενώ από Αιγυπτιακής πλευράς οι Φρεγάτες TOUSHKA (τύπου Oliver Hazard Perry) και DAMYAT (τύπου Knox). Η άσκηση αποσκοπεί στο να προάγει τη συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού και Αιγυπτιακού Ναυτικού πραγματοποιώντας εκπαίδευση σε επιχειρήσεις επιβολής δικαίου θαλάσσης (maritime Law Enforcement Operations), σε επιχειρήσεις εκκενώσεως περιοχής (Non-combatant Evacuation Operations), καθώς και σε επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης (Search and Rescue).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.