Γιατί οι σειρήνες των πλοίων θα ηχήσουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο

Γιατί οι σειρήνες των πλοίων θα ηχήσουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο

Το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Ιουλίου, ακριβώς στις 12 το μεσημέρι, όλες οι σειρήνες των πλοίων θα ηχήσουν ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου, με αφορμή τους ναυτικούς που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε πλοία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τις κυβερνήσεις όλων των χωρών, σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Το θέμα της αλλαγής των ναυτικών που παραμένουν εγκλωβισμένοι παραμένει επί της ουσίας, προς το παρόν, άλυτο, παρά τις από κοινού προσπάθειες των φορέων της ναυτιλίας αλλά και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπολογίζεται, από το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο, πως 400.000 ναυτικοί είναι εγκλωβισμένοι σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας ξεπεράσει τα συμβόλαιά τους ή όντας σε κάποιο λιμάνι, περιμένοντας τον επαναπατρισμό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η 8η Ιουλίου είναι μια τέλεια στιγμή να υπενθυμίσουμε σε όλους του ηγέτες να εξετάσουν τον αντίκτυπο του ιού COVID-19 και να χαρακτηρίσουν αυτούς τους ανθρώπους ήρωες του παγκόσμιου εμπορίου, αλλά και να υποκινήσουν ναυτικές και αεροπορικές συνδέσεις για την ασφαλή επιστροφή αυτών των ανθρώπων», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.