ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

USNS Carson City: Στην βάση της Σούδας το καταμαράν «τέρας» των ΗΠΑ (βίντεο-φωτο)

USNS Carson City: Στην βάση της Σούδας το καταμαράν «τέρας» των ΗΠΑ (βίντεο-φωτο)

Το καταμαράν «τέρας» USNS Carson City των ΗΠΑ, έχει καταπλεύσει στην βάση της Σούδας στο Μαράθι προερχόμενο από την Μαύρη θάλασσα και συγκεκριμένα από την Κωνστάντζα Ρουμανίας.

Να σημειωθεί πως πριν από δύο μήνες, στις 18 Αυγούστου, στην ίδια θέση είχαν καταπλεύσει και το «αδελφάκι» του, το USNS Trenton, μαζί με το ελικοπτεροφόρο «γίγας» USS Hershel «Woody» Williams., το οποίο – όπως ανακοίνωσε από τα Χανιά ο Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαικ Πομπέο, θα έχει ως σταθερή βάση ελλιμενισμού την Σούδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η παρουσία του USNS Carson City στην Σούδα, να συνδέεται με την επικείμενη επίσκεψη στην βάση του βοηθού του Μαικ Πομπέο, υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ, ο οποίος από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το USNS Carson City ναυπηγήθηκε το 2015 και τέθηκε σε υπηρεσιακή ετοιμότητα τον Ιούνιο του 2016, ενώ ανήκει στην Sealift, την δύναμη της Στρατιωτικής Διοίκησης Εφοδιασμού Ναυτικού που ελέγχει τα ανεφοδιαστικά και στρατιωτικά πλοία μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού και έχει την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών στέγης και θαλάσσιων μεταφορών για όλες τις στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ .

Το Carson City έχει μήκος 103 και πλάτος 29 μέτρων, ανώτερη ταχύτητα 43 κόμβων και 41 άτομα πλήρωμα, ενώ μπορεί να μεταφέρει 312 στρατεύματα και ελικόπτερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.