ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αντιτορπιλικό Dena: Το «καταστροφικό» νέο όπλο του Ιράν (βίντεο)

Αντιτορπιλικό Dena: Το «καταστροφικό» νέο όπλο του Ιράν (βίντεο)

Ένα νέο πολεμικό πλοίο το οποίο θα το βοηθήσει να προβάλλει την ισχύ του στον Περσικό Κόλπο έχει προγραμματίσει να αναπτύξει το Ιράν, ο λόγος για το αντιτορπιλικό Dena.

O υπουργός Άμυνας του Ιράν, σε πρόσφατες δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκαλυφθεί το νέο εξελιγμένο αντιτορπιλικό, για οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα» εκθειάζοντας τις επιχειρησιακές του ικανότητες.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Amir Hatami, σε δηλώσεις του χθες Δευτέρα, μίλησε για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο διαφέρει από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο «οπλοστάσιο» του ιρανικού στρατού.

Ο ίδιος τόνισε στο πλαίσιο αυτό αφενός ότι η χώρα του αντιμετωπίζει τα πιο εχθρικά και δύσκολα μέτρα εμπάργκο, αφετέρου ότι το Ιράν σχεδιάζει, παράγει και παραδίδει τον πιο αποτελεσματικό αμυντικό εξοπλισμό στις ένοπλες δυνάμεις.

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε τις εντυπώσεις ήταν η αναφορά του στο «καταστροφικό» νέο όπλο που θα διαθέτει το Ναυτικό του Ιράν, το αντιτορπιλικό Dena, το οποίο θα παραδοθεί σύντομα και διαφέρει εντελώς από τα υπόλοιπα αντιτορπιλικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το αντιτορπιλικό Dena είχε μιλήσει πριν από περίπου ένα μήνα, ο διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων, Ναύαρχος Χατζάντι, λέγοντας ότι το νέο εξελιγμένο πολεμικό πλοίο είναι αμιγώς εγχώριας κατασκευής και παραγωγής και διαθέτει χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν από άλλα αντιτορπιλικά, ίσως σε μια προσπάθεια να στείλει ένα «μήνυμα» στους Αμερικανούς και στην ένταση που επικρατεί μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.