ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτό θα είναι το νέο αεροπλανοφόρο του ρωσικού Ναυτικού – Δείτε τα πρωτότυπα σχέδια (φώτο)

Αυτό θα είναι το νέο αεροπλανοφόρο του ρωσικού Ναυτικού – Δείτε τα πρωτότυπα σχέδια (φώτο)

Η Ρωσία ήδη ετοιμάζει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ενός νέου αεροπλανοφόρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από έναν μήνα οι ρωσικές αρχές γνωστοποίησαν πως το θρυλικό αεροπλανοφόρο ρωσικού Ναυτικού «Admiral Kuznetsov», πρόκειται να επανέλθει στη «δράση» τα επόμενα χρόνια.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην κατασκευή και την λειτουργία ενός νέου αεροπλανοφόρου, το οποίο είτε θα μπορεί να επιχειρεί στο «πλευρό» του «Admiral Kuznetsov» είτε θα το αντικαταστήσει μακροπρόθεσμα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Nevskoe Design Bureau, που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και τη ναυπήγησης τέτοιου είδους πλοίων, επεξεργάζεται διάφορα πρωτότυπα σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου αεροπλανοφόρου που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του ρωσικού Ναυτικού.

https://www.vimeo.com/500876670

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία αυτή αποκάλυψε ένα τέτοιο μοντέλο με την ονομασία «Varan» το οποίο έχει κοινά κατασκευαστικά χαρακτηριστικά με αεροπλανοφόρο, με κατάστρωμα και μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ελικόπτερα.

Το πρωτότυπο αυτό αεροπλανοφόρο, το οποίο βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού ακόμα, διαθέτει κατάστρωμα με αυτοματοποιημένα συστήματα για την απογείωση των αεροσκαφών, ενώ είναι ικανό να μεταφέρει 24 μαχητικά πολλαπλών ρόλων, έξι περίπου ελικόπτερα αλλά ακόμα και 20 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, δηλαδή drones.

Έχει εκτόπισμα 45 χιλιάδες τόνους, μήκος περίπου 250 μέτρα, πλάτος περίπου 65 μέτρα, και είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητες μέχρι και 26 κόμβους, σύμφωνα με πληροφορίες της κατασκευάστριας εταιρείας Nevskoe Design Bureau.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.