ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Η φρεγάτα «Ύδρα» του ΠΝ πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με αιγυπτιακή φρεγάτα (φωτο)

Η φρεγάτα «Ύδρα» του ΠΝ πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με αιγυπτιακή φρεγάτα (φωτο)

Η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με τη φρεγάτα Taba της Αιγύπτου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Όπως ανακοινώθηκε, η ελληνική φρεγάτα κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας στις 26 Φεβρουαρίου και, χθες, Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, προχώρησε στην κοινή άσκηση με την αιγυπτιακή φρεγάτα.

Η συνεκπαίδευση έλαβε χώρα μετά την επίσημη επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στην Αίγυπτο. Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των ήδη άριστων σχέσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ναυτική συνεργασία προστίθεται στο ήδη εκτενές πρόγραμμα κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Αιγύπτου που υλοποιεί και σε στρατιωτικό επίπεδο την ύψιστη προτεραιότητα και των δύο χωρών. Στόχος των δύο χωρών είναι η διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η συνεκπαίδευση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας μονάδων Ελλάδας και Αιγύπτου καθώς και στην ενίσχυση της ναυτικής τους παρουσίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.