Ινδονησία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου – Εκτίμηση ότι βυθίστηκε στα 700 μέτρα

Ινδονησία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου – Εκτίμηση ότι βυθίστηκε στα 700 μέτρα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου του πολεμικού ναυτικού της Ινδονησίας, KRI Nenggala-402, που εξαφανίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του πολεμικού ναυτικού της Ινδονησίας, υπάρχει εκτίμηση εκτιμά ότι το υποβρύχιο, το οποίο πραγματοποιούσε άσκηση με τορπίλη σε ύδατα βόρεια της νήσου Μπαλί, βυθίστηκε σε βάθος 600-700 μέτρων.

«Είναι δυνατόν να έχει βυθιστεί. Ενδεχομένως σε βάθος 600-700 μέτρων», δήλωσε ο αξιωματούχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση από το CNN Indonesia.

Νωρίτερα, πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας ανέφεραν πως παρατηρήθηκαν κηλίδες πετρελαίου στον θαλάσσιο χώρο στον οποίο βρισκόταν το υποβρύχιο.

Επί του παρόντος, μια ομάδα από το Ναυτικό της Ινδονησίας αναζητά ίχνη του υποβρυχίου που μετέφερε 53 μέλη πληρώματος. «Προσευχόμαστε για το πλήρωμα» ανέφερε ο αξιωματούχος του ινδονησιακού πολεμικού ναυτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το KRI Nenggala-402 είναι ένα από τα πέντε υποβρύχια που ανήκουν στο πολεμικό ναυτικό της Ινδονησίας. Αυτό το πλοίο είναι ένα γερμανικό υποβρύχιο ικανό να πραγματοποιήσει έρευνες για τρεις μήνες. Βάσει προδιαγραφών, το πλοίο είναι σε θέση να φτάσει σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.