Ρωσία: Σχεδόν έτοιμο το πρώτο πολεμικό πλοίο με τεχνολογία stealth – Θα έχει ικανότητα βολής πυραύλων cruise

Ρωσία: Σχεδόν έτοιμο το πρώτο πολεμικό πλοίο με τεχνολογία stealth – Θα έχει ικανότητα βολής πυραύλων cruise

Η Ρωσία ναυπηγεί το πρώτο πλοίο του ναυτικού της που θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με την τεχνολογία χαμηλής παρατηρησιμότητας stealth που το κάνει δύσκολα αντιληπτό από τα ραντάρ, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

H καρίνα της τελευταίας τεχνολογίας κορβέτας που φέρει την ονομασία «Μερκούριι» (Ερμής) έχει κατασκευαστεί πλήρως ενώ το σκάφος αναμένεται να ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό τον επόμενο χρόνο, όπως δήλωσαν δύο ανώνυμες πηγές της ναυπηγοκατασκευαστικής βιομηχανίας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το πολεμικό αυτό πλοίο θα εξοπλισθεί με πυραύλους κρουζ, αντιαεροπορικούς πυραύλους και πυροβόλα, ενώ θα είναι σε θέση να εντοπίζει και να καταστρέφει υποβρύχια.

Η Ρωσία έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό της, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της που είναι μέρος της πολιτικής Πούτιν για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει οι κυρώσεις της Δύσης.

Οι πολιτικές σχέσεις της Ρωσίας με την Δύση βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από τότε που κατάρρευσε η Σοβιετική Ένωση το 1991.

Η Ρωσία έχει εφαρμόσει την τεχνολογία stealth σε κάποια από τα πολεμικά της πλοία, αλλά τα πλοία αυτά δεν είναι πλήρως εξοπλισμένα με τεχνολογία stealth.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κορβέτα «Μερκούριι» θα διαθέτει την τεχνολογία που θα απορροφά τα ραδιοκύματα και ένα ειδικό σχήμα με ελάχιστες προεξοχές με ανοίγματα στην επιφάνεια της, ενώ θα συνδυάζει διάφορα υλικά και μια ειδική βαφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.