Μεϊμαράκης: Να επενδύσουν στην Ελλάδα οι ομογενείς του Καναδά

Μεϊμαράκης: Να επενδύσουν στην Ελλάδα οι ομογενείς του Καναδά

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με την επίσκεψη στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ, ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψη στον Καναδά, όπου είχε επαφές με πολιτειακούς παράγοντες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της χώρας, αλλά και των επαρχιακών κυβερνήσεων του Κεμπέκ και του Οντάριο.

Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Ελληνική Κοινότητα, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους ομογενείς να ταξιδέψουν και να επενδύσουν στην πατρίδα μεταφέροντας μήνυμα αισιοδοξίας ότι «σε πολύ λίγο η κρίση θα είναι πίσω μας και θα την έχουμε μετατρέψει σε πραγματική ευκαιρία για την ανοικοδόμηση μιας νέας, ανταγωνιστικής και εξωστρεφούς οικονομίας».

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων σημείωσε πως το κλίμα έχει αναστραφεί υπέρ της Ελλάδας και μια σειρά επενδυτικών κινήσεων δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξήρε τον ρόλο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, σημειώνοντας τον σπουδαίο ρόλο που επιτελούν τα ημερήσια δημοτικά σχολεία «Σωκράτης» και «Δημοσθένης» καθώς αναδεικνύουν τρίγλωσσους μαθητές οι οποίοι σημειώνουν επιτυχίες στην καναδική αλλά και στην κοινωνία του Κεμπέκ.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων τόνισε πως η Ελλάδα παρά την κρίση στηρίζει την ελληνόφωνη εκπαίδευση στο Μόντρεαλ έχοντας αποστείλει ικανό αριθμό εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Μεϊμαράκης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους Έλληνες απόδημους του Μόντρεαλ στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο παρουσία του πρεσβευτή της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριου Αγγελόπουλου, του γενικού προξένου Θάνου Καφόπουλου, του προέδρου της Κοινότητας Νίκου Παγώνη και πλήθους άλλων επώνυμων και ανώνυμων της παροικίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.