Δύο Έλληνες νεκροί στην Οκλαχόμα

Δύο Έλληνες νεκροί στην Οκλαχόμα

Ο Τιμ Σάμαρας, ο γιος τους Πολ Σάμαρας και ο Καρλ Γιανγκ, έχασαν τη ζωή τους ενώ ακολουθούσαν τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε το Ελ Ρένο της Οκλαχόμα και έσπειρε τον θάνατο σε 14 ανθρώπους.

Η αγάπη τους και το έργο τους, μάλιστα, είχε μεταδοθεί σε εκπομπή του Discovery Channel αφιερωμένη στους «Storm Chasers», σε αυτούς που κυνηγούν τις καταιγίδες.

«Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί, αλλά έκαναν αυτό που αγαπούσαν», έγραψε ο Τζιμ Σάμαρας στη σελίδα του αδελφού του στο Facebook.

Η οικογένεια Σάμαρας, που έχει ελληνικές ρίζες, είχε κατασκευάσει ειδικά όργανα για την παρακολούθηση καταιγίδων και ανεμοστρόβιλων και αναρτούσαν έγκαιρες προειδοποιήσεις στην επίσημη σελίδα τους στο Διαδίκτυο.

Το 2004 ο Τιμ Σάμαρας είχε δηλώσει στο CNN: «Για να βρεθείς στον δρόμο του ανεμοστρόβιλου, πρέπει να είσαι κοντά του. εστιάζω στην ασφάλειά μας και φροντίζω να συγκεντρώνω τα απαραίτητα στοιχεία. Έχεις μόνο μια ευκαιρία να το δεις από κοντά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.